Американската космическа компания Спейс Екс съобщи, че 42-годишният японски милиардер

...
Американската космическа компания Спейс Екс съобщи, че 42-годишният японски милиардер
Коментари Харесай

Японски милиардер ще бъде първият частен турист до Луната

Американската галактическа компания Спейс Екс заяви, че 42-годишният японски милиардер Юсаку Маедзава, създател на уебсайт за мода и колекционер на модерно изкуство, ще бъде първият частен екскурзиант, който тя ще изпрати на странствуване към Луната със строящата се най-мощна до момента ракета, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция

Основателят на Спейс Екс Илон Мъск заяви името на щастливия клиент на компанията в негово наличие, на гала в ракетостроителния си цех край в Лос Анджелис. Пътешествието ще бъде след няколко години, на неуточнена дата, с ракетата " Биг Фолкън рокет " (Big Falcon Rocket), която е в развой на разработка.

Маедзава заяви, че ще предложения сред 6 и 8 хора на изкуството да го съпроводят в пътуването към Луната. Той сподели, че фантазията на живота му е да лети в космоса и че при мисълта за това сърцето му бие бясно, съобщи Асошиейтед прес.

Разстоянието от Земята до Луната е към 382 000 километра. Никой не е летял до Луната след задачата на Аполо през 1972 година, припомня АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР