Американската компания зa мeждyнapoдни пpeвoди нa пapи Western Union се

...
Американската компания зa мeждyнapoдни пpeвoди нa пapи Western Union се
Коментари Харесай

Western Union отправил оферта за придобиване на Moneygram

Американската компания зa мeждyнapoдни пpeвoди нa пapи Western Union се интересува от придобиването на своя съперник MoneyGram International, съобщи Блумбърг, базирайки се на собствен източник. Потенциалната договорка ще сплоти двата най-големи доставчика на услуги за парични преводи.

Според източника от MoneyGram към момента не са взели решение, до момента в който от Western Union са запазили правото си да се откажат от договорката. Представители на двете компании отхвърлиха коментар пред медията.

Бизнесът на този вид компании е в тежка рецесия, защото от ден на ден хора се възползват от онлайн заплащания, предоставяни от новите финтех (fintech) компании. Същевременно с това в доста страни се чака да бъдат понижени таксите, свързани с превода на пари по света.

На фона на тази информация акциите на MoneyGram нарастнаха с 6,15% по време на вчерашната търговия до 2,59 $ за акция. Така компанията доближи пазарна капитализация от 164 млн. $. Фирмата обаче има и дълг в размер на 878 млн. $. Същевременно с това акциите на Western Union нарастнаха с 3,45% до 20,71 $ за акция. Пазарната стойност на компанията е към 8,5 милиарда $.

Базираният Далас MoneyGram бе обиден тежко от пандемията от коронавоурс, като компанията бе принудена да приключи интервенциите си по целия свят поради ограничаващите ограничения против болестта в обособените страни. Макар че компанията работи по разрастването на бизнеса си с цифрови транзакции, през първото тримесечие на 2020 година те са съставлявали  само 18% от нейните парични прехвърляния.

Правителствата и регулаторите по света от дълго време се търсят способи да понижат разноските за паричните преводи. По данни на Световната банка междинната цена на услугата е 6,79 $ за всеки превод от 100 $.

Литайският конгломерат за финансови услуги Ant Financial Services Group опита да придобие MoneyGram през 2017 година, само че се отхвърли от договорката, откакто бе подложена на напън от регулаторите в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР