Американската компания Уестингхаус ( Westinghouse Electric Company) е продадена за

...
Американската компания Уестингхаус ( Westinghouse Electric Company) е продадена за
Коментари Харесай

Компанията "Уестингхаус" е продадена за 4.6 млрд долара

Американската компания " Уестингхаус " ( Westinghouse Electric Company) е продадена за $4.6 милиарда $. Това заяви на борсата купувачът - капиталовата " Брукфийлд " (Brookfield Business Partners L.P.).

Става думаза съглашение за придобиване на надзор над 100% от една от допреди години емблематичните компании на енергетиката в Съединени американски щати, която сега е благосъстоятелност на японската " Тошиба " (Toshiba). В договорката вземат участие и сътрудници, като към 3 милиарда $ от средствата ще съставляват дълготраен заем.

При решението на японците от предходната пролет да се разделят с " Уестингхаус " във Вашингтон се появиха опасения, че от нея може дасе заинтересуват руснаци или китайци. През юни 2017 година енергийният министър Рик Пери непосредствено сподели, че Съединени американски щати би трябвало да обезпечат икономическа и софтуерна връзка с нуклеарната енергетика, тъй като другояче това място ще бъде заето от " Китай и Русия ".

" Файненшъл таймс " цитира представител на новата администрация, съгласно който президентът Доналд Тръмп непрестанно контактувал с евентуални купувачи и вложители, тъй като Съединени американски щати желаят новият собственит да не основава опасност за националната сигурност на страната.

" Уестингхаус " създава освен съоръжение за нуклеарни централи, само че и работи за нуклеарните подводници на Съединени американски щати.

" Брукфийлд " е част от листваната в Ню Йорк и Торонто компания за ръководство на активи " Брукфийлд асет мениджмънт " (Brookfield Asset Management Inc.) Тя ръководи активи за над $265 милиарда, от които към 141 са в американската стопанска система.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР