Американската компания Scuderia Cameron Glikenhaus - SCG ще построи амфибии, които

...
Американската компания Scuderia Cameron Glikenhaus -
SCG ще построи амфибии, които
Коментари Харесай

Автомобил за обиколка на света без помощ от кораб!

Американската компания Scuderia Cameron Glikenhaus - SCG ще построи амфибии, които ще пропътуват дистанцията от Ню-Йорк до Париж, преплавайки Тихия океан и прекосявайки Азия и Европа! Фирмата SCG дори приканва и други автопроизводители да основат подобни машини и да се причислят към пробега.

Околосветски пътешествия с автомобил са правени неведнъж. Преди две години нашият турски сътрудник от журито AutoBest Окан Алтан също извърши това с автомобил FIAT Tipo. Но никой не е плавал с колата си в океана, а са употребили услугите на кораби. SCG е известна със напълно различен тип автомобили до момента – леки суперспортни модели. Сега желанието е да се направи плаващ всъдеход, който да успее да премине океана.

За тези проекти споделя притежателят на компанията – милионерът Джеймс Гликенхаус във Фейсбук. Съдейки по илюстрациите, става дума за тардиционен на тип всъдеход, който ползва допълнителна плавателна платформа с понтони. На вода структурата ще се придвижва с помоща на обособени външни двигатели.

Предвижда се изработката на два автомобила – с три и с пет порти. Техническите им характеристики се пазят от компанията в тайна, а проектите плануват изпробване на опциите на машините в тестово изкачване на най-високия вулкан на земята – Охос-дел-Саладо в Андите - височина 6893 метра надморско равнище.

След това колите ще заминат за Ню-Йорк, където стартът им в пътешествието ще е на прочутия площад Таймс скуейър. Те ще тръгнат на север към границата с Канада, ще я пресекат по посока на Аляска. Следва преплаване на Беринговия проток – ширина от 86 км, и дебаркиране на руска земя. Експедицията ще посети Пекин, ще пресече целия Сибир, ще се отбие и до Москва и Санкт-Петербург. След това през цяла Европа колите би трябвало да стигнат до финала в Париж, където ще има гала посрещане.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР