Американската компания Google заплаши, че обмисля варианта да направи операционната

...
Американската компания Google заплаши, че обмисля варианта да направи операционната
Коментари Харесай

Google заплашва да направи Android платена

Американската компания Гугъл заплаши, че обмисля разновидността да направи операционната система за мобилни устройства Android платена, написа съветският „ Известия “, представен от NOVA.

Поводът за това изявление е солидната санкция в размер на 4,34 милиарда евро, която Европейски Съюз счита да наложи над софтуерния колос, поради злупотреба с господстващо състояние на пазара. 

Изпълнителният шеф на Google Сундар Пичай заяви, че компанията му дава операционната система гратис за производители като Samsung, HTC, Sony, Lenovo, Xiaomi, Huawei и др. 

Въпреки това от 2011 година насам Гугъл е налагала противозаконни ограничавания на производителите на устройства, работещи с Android и на операторите на мобилни мрежи, с цел да затвърди господстващото си състояние в региона на търсенето в интернет, заключава разследване на Еврокомисията. Компанията е изисквала от производителите да конфигурират авансово браузъра Chrome и приложението за търсене Гугъл Search.

Гугъл би трябвало да приключи тези практики в границите на 90 дни или да понесе санкции в размер до 5% от междинния дневен международен оборот на Alphabet, сдружението майка на Гугъл. От компанията считат да апелират.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР