Американската компания Electronic Arts сключи най-голямото споразумение в историята си

...
Американската компания Electronic Arts сключи най-голямото споразумение в историята си
Коментари Харесай

Electronic Arts си купи разработчик на игри за 1.2 млрд. долара

Американската компания Electronic Arts подписа най-голямото съглашение в историята си – то е за закупуването на английския разработчик на игри Codemasters против 1.2 милиарда $.

Сделката засенчи предходната контрактувана трансакция с издателя Take-Two Interactive. Миналия месец компанията се съгласи да придобие Codemasters за 971 млн. $, написа CNBC.

Акционерите на основаната в град Саут компания ще получат 6.04 паунда в брой за всяка своя елементарна акция. Очаква се договорката, която идва на фона на възходящата консолидация в гейминг промишлеността, да бъде завършване през първото тримесечие на 2021 година.

Codemasters е позната най-много с франчайза на Formula One и Dirt. Комбинирането с EA ще сложи тези заглавия до такива като хитовата поредност Need for Speed.

Пандемията от новия ковид фрапантно форсира търсенето на игри от страна на потребителите, които прекарват повече време в домовете си. През септември софтуерният колос Microsoft разгласи, че ще придобие ZeniMax Media за 7.5 милиарда $, сключвайки най-голямото съглашение за гейминг в историята си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР