Американската International Armored Group (IAG), водеща компания в глобалната отбранителна

...
Американската International Armored Group (IAG), водеща компания в глобалната отбранителна
Коментари Харесай

Американска компания започва строеж на завод за бронирани автомобили в Бургас

Американската International Armored Group (IAG), водеща компания в световната отбранителна промишленост, стартира градежа на най-голямата си индустриална база за бронирани коли в света в България. Първата копка на новия цех на българина доктор Антон Стефов по стандартите на НАТО ще бъде през март в Промишлена зона – Бургас, оповестиха от компанията.

За реализацията на плана е планувана първична инвестиция 20 млн. лева от страна на IAG, a община Бургас от своя страна ще финансира действия по създаване на техническа и довеждаща инфраструктура. Подготовката на плана започва още при започване на 2022 година. Новият цех ще бъде на повърхност от 150 000 кв.м., като за енергийната успеваемост на постройката ще допринесат покривните фотоволтаични съоръжения.

Български експерти, подготвени от специалистите на IAG по света, ще създават цялата гама произведения на компанията, в това число най-новата бронирана машина на пехотата „ РИЛА 8х8 “.  „ Щастливи сме, че имаме опция да разтеглим нашето интернационално семейство точно с произвеждане в България, където влагаме с изключение на в нововъведения в защитата, и в експерти, от които страната ни има потребност. Със старта на градежа ще отбележим основен миг в развиването на този значим план, който ще има толкоз позитивно влияние върху българското индустриално произвеждане. Благодаря на всички национални и локални институции, които свършиха своята работа професионално, тъй че планът да започва в период “, разяснява притежателят на IAG доктор Антон Стефов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР