Американската фармацевтичната компания Johnson & Johnson създаде дъщерно дружество за

...
Американската фармацевтичната компания Johnson & Johnson създаде дъщерно дружество за
Коментари Харесай

Johnson & Johnson обяви фалит на нова дъщерна компания за делата за пудра

Американската фармацевтичната компания Johnson & Johnson сътвори дъщерно сдружение за ръководство на правосъдните искове против нейни артикули с талк, за които се твърди, че предизвикват рак, и го разгласи в неплатежоспособност. Критиците считат, че това решение цели да ограничи бъдещите изплащания на компенсации, оповестява Financial Times.

Производителят на медикаменти съобщи, че подаването на молба за отбрана от кредитори в четвъртък в Северна Каролина от неговото дъщерно сдружение LTL Management има за цел " да позволи всички искания, свързани с козметичната пудра по метод, който е обективен за всички страни, в това число за всички сегашни и бъдещи ищци ".

Според правни експерти по този начин евентуално би могло да се отсрочат висящите случаи и да притиснат болните от рак да одобряват съглашения.

" Тази правна тактика е тенденциозен опит за прекъсване на делата в цялата страна и ограничение на окончателното погашение на компенсации от J&J на хора, страдащи от рак вследствие на потреблението на пудра за бебета с талк на J&J, съдържащи азбест ", сподели Марк Брат, юрист в Weitz & Luxenberg.

" Това е безспорна неточност в правораздаването ", прибавя юристът, който е представлявал ищци в делата против J&J.

От J&J споделят, че ще основат концерн на стойност 2 милиарда $, който да подкрепи ефикасното решение на исковете, както и че са отделили още над 350 млн. $, които да допринесат за възможни спомагателни разноски.

" Ние подхващаме тези дейности, с цел да дадем сигурност на всички страни, участващи в делата по отношение на козметичния талк ", споделя Майкъл Улман, изпълнителен вицепрезидент на J&J. " Въпреки че продължаваме да стоим твърдо зад сигурността на продуктите ни с козметичен талк, ние имаме вяра, че допустимо най-бързото и дейно решение на казуса е в най-хубавия интерес на компанията и на всички заинтригувани страни ", прибавя той.
Съществуващи каузи
Срещу J&J са заведени хиляди искове от хора, твърдящи, че техният козметичен талк провокира рак. До момента компанията е изгубила няколко огромни каузи, както и би трябвало да изплати обезщетение на стойност 2.1 милиарда $ на 22 дами, които упрекват производителя на медикаменти, че бебешката им пудра е провокирала рак на яйчниците. През юни Върховният съд на Съединени американски щати отхвърля да апелира решението на съда в Мисури, където се водеше делото, само че понижи компенсацията от първичните 4.7 милиарда $.

J&J споделя, че дейностите на компанията не са самопризнание за отговорност и че са спечелили по-голямата част от правосъдните процеси, извършени до този миг.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Места 2 Градове 3 Свят 1 Места 2 Градове 3 Енергетика 1 Места 2 Енергетика
Миналата година от компанията оповестиха, че ще спрат продажбата на бебешката си пудра в Съединени американски щати и Канада, откакто продажбите им са спаднали с 60% за интервал от три години. Бебешката им пудра се прави от минерала талк, който в естествената си форма съдържа азбест, който е канцерогенно вещество. През 1976 година здравната промишленост се съгласява да подсигурява, че талковите артикули не съдържат откриваеми равнища на азбест.

Американската фармацевтичната компания Johnson & Johnson сътвори дъщерно сдружение за ръководство на правосъдните искове против нейни артикули с талк, за които се твърди, че предизвикват рак, и го разгласи в неплатежоспособност. Критиците считат, че това решение цели да ограничи бъдещите изплащания на компенсации, оповестява Financial Times.Производителят на медикаменти съобщи, че подаването на молба за отбрана от кредитори в четвъртък в Северна Каролина от неговото дъщерно сдружение LTL Management има за цел " да позволи всички искания, свързани с козметичната пудра по метод, който е обективен за всички страни, в това число за всички сегашни и бъдещи ищци ".
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Промишленост
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР