Американската фармацевтична компания Viatris спира доставките на препарата Виагра под

...
Американската фармацевтична компания Viatris спира доставките на препарата Виагра под
Коментари Харесай

Русия остава без Виагра - производителят спря доставките

Американската фармацевтична компания " Viatris " стопира доставките на препарата " Виагра " под формата на таблетки в Русия, оповестиха от Министерството на индустрията и търговията на Русия, представени от ТАСС и dir.bg. 

" Лекарството с комерсиално название Viagra подхожда на интернационалното непатентно название (INN) силденафил, като производството му не е локализирано в Русия. През 2022 година Viatris осведоми за прекъсването на доставките на лекарството под формата на таблетки ", означават от комерсиалното ведомство на Русия.

Властите в Москва допълват, че има опция за произвеждане на препарата и на територията на Русия, защото са покрити софтуерните условия от 8 локални фармацевтични компании. По данни на промишленото министерство от януари до септември м.г. производството на лекарства против еректилна дисфункция в Русия се е нараснало с 11 %, а продажбите на тези медикаменти са скочили с 15 на 100.

Преди дни лекари от медицинския център " Хънтингтън " оповестиха, че приемът на " Виагра ", както и на други лекарства за еректилна дисфункция при мъжете, може да понижи рискът от ранна гибел. Изследване е посочило, че при мъжете, приемащи сходни медикаменти, рискът от гибел поради сърдечно-съдови болести е понижен с 39%, добавя " Газета.Ру ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР