Американската диетична асоциация предупреждава, че ежедневната консумация на сода и

...
Американската диетична асоциация предупреждава, че ежедневната консумация на сода и
Коментари Харесай

5 лесни начина да спазвате всяка диета

Американската диетична асоциация предизвестява, че ежедневната консумация на сода и сок усилва възможностите ви за напълняване с 65%. В същото време етикетът „ диетичен “ на напитката е маркетингов трик и не значи, че е блажен от диетолозите. Освен това, заместителите на захарта, употребявани в диетичната сода, провокират апетита и предизвикат преяждане, в това число заради обстоятелството, че те „ заглушават “ вкусовите рецептори. Ако за вас е психически мъчно ненадейно да преминете от сладки питиета към елементарна вода, прибавете филийки краставица, лимон или портокал, мента и естрагон към елементарната си вода.

Яжте както нормално

Изчерпателните указания са елементарен метод да извършите всичко елементарно и диетата не е изключение. Яжте на в прецизен час: предвидимото всекидневие е от изгода за възрастните, както и за детските градини. Учените са сигурни – всеки, който желае да отслабне и да научи тялото да яде по-малко без дискомфорт, си коства да яде дребни порции храна най-малко на всеки четири часа (разбира се, като се изключи времето за нощна почивка). Но да не ядете след шест, както към този момент знаете, е единствено за тези късметлии, които заспиват не по-късно от 10 вечерта.

Заложете на грейпфрут

Много хора знаят диетата с грейпфрут, само че с цел да се възползвате от яркия цитрус, въобще не е належащо да го ядете главно.

Добавете половин грейпфрут към две до три хранения дневно, с цел да получите доза нарингинин, скъпо хранително вещество, което подтиква изгарянето на мазнините и възстановява производството на инсулин, хормона на глада. Грейпфрутът оказва помощ да се справите с желанието за сладко, а също така е добър, тъй като хармонизира с съвсем всяко ядене – можете да добавите филийки към зеленчукова салата, да сервирате с месо и птици или просто да ядете като апетитен десерт.

Търсете храна в ъглите

Буквално! Изследванията на държанието при извършване на покупки накараха огромни вериги за хранителни артикули да слагат храна, натоварена с транс-мазнини, захар, сол и добавки в центъра магазина. Тази храни са привлекателни, тъй като дават обещание бързо насищане и задоволство. Това обаче води до пристрастяване и преяждане. Не бързайте към рафтовете, ситуирани в полезрението – рискувате скоро да съжалявате. Разгледайте отдалечените лавици, ненатрапчивите кътчета и останалата част от периметъра на магазина. Също по този начин, не забравяйте за листата за извършване на покупки и елементарното предписание, с цел да закусите преди да отидете в магазина – гладът ви кара да вършиме спонтанни покупки. Между другото, с хладилника работи и фокусът с вярното нареждане на храната – с цел да улесните диетата, организирайте съхранението на храните, тъй че първото нещо, което би трябвало да се огледа, е пресни зеленчуци или плодове. За най-хубав резултат те могат да бъдат приготвени посредством обелване и подбиране на порции.

Внимание, разчистване!

Дон Джаксън Блатнър, представител на Американската диетична асоциация, споделя, че измиването на зъбите е елементарен и недооценен трик, който хората, които желаят да отслабнат, би трябвало да употребяват по-често, с цел да улеснят елементарно диетата си. „ Изплакването на устата или измиването на зъбите е елементарен симптом, който тялото схваща напълно ясно: приключихме с храненето! Наистина оказва помощ да се спре желанието за дъвчене – както физиологично, по този начин и психически “, сигурен е експертът.

Кафявото е новото черно

Едно просто предписание: колкото по-кафяв наподобява един зърнен артикул, толкоз по-здравословни фибри съдържа. Фибрите минават през храносмилателния тракт директно, насищат, само че не се усвояват; служи като „ четка “ за храносмилателния тракт и среда за размножаване на потребни бактерии в червата. Ако видите две разновидности на даден артикул: бял и кафяв, вземете втория без съмнение. Кафяв ориз, кафяви спагети, сивокафяво брашно от спелта – всички те претърпяват минимално „ усъвършенстване “ в промишлеността и резервират скъпи субстанции, за разлика от белите си аналози, при които след „ надграждането “ растението остава единствено с празни калории и висок гликемичен показател.

С хляба обаче е по-трудно – постоянно „ здравословен “ кафяв цвят му придават специфичните премикси, а въобще не естествените трици. Пшеничното брашно с висока непорочност заема 90% от състава. Не се заблуждавайте по външен тип, деликатно прочетете състава и като цяло, в случай че е допустимо, не  наблягайте на хлебни произведения.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР