Американската Boeing Co се е отказала от сделката за закупуване

...
Американската Boeing Co се е отказала от сделката за закупуване
Коментари Харесай

Boeing се отказа от съвместната компания с бразилската Embraer

Американската Boeing Co се е отказала от договорката за закупуване на поделението за търговски въздухоплавателни средства на бразилската авиационна компания Embraer, която беше оценена на 4.2 милиарда $, оповестява Reuters. Причината е, че бъдещият им сътрудник не е съумял да извърши избрани условия за привършване на договорката. От Embraer са отказали коментар.

Преговорите продължиха съвсем две години, а крайният период за взимане на решение беше до среднощ на 24 април.

През юли 2018-а двете компании оповестиха проекта си за основаване на взаимно дружество, оценено тогава на 4.75 милиарда $. В резултат Boeing трябваше да придобие поделението за търговски въздухоплавателни средства на бразилската авиационна компания Embraer. Така американците щяха да получат по-голям дял на пазара на по-малки самолети и още едно преимущество в конкуренцията с Airbus.

Embraer също печелеше от това начинание в опита си да настигне съперника си Bombardier, който се причисли към Airbus в сходно партньорство. Boeing трябваше да има 80% от акциите в новото дружество, а Embraer останалите.
В България има две задгранични компании, които създават самолетни съставни елементи и за двете самолетни компании. Едната е "Удуърд България " ЕООД, която е част от американската Woodward - водещ производител в авиопроизводството. Тя работи с компании като "Еърбъс " и "Боинг ". Американците влязоха у нас през ноември 2015 година, когато нае индустриални площи в "София еърпорт център " за пет години с алтернатива за удължение за още три. На идната година стартира с инвестиция от 1 млн. лв., а през 2017-а вложи още девет милиона в уголемение въз основата в София.

Американците създават тук разнообразни възли и съставни елементи, свързани с горивната система на самолетите и контрола на задвижващите механизми като задкрилката на крилата и опашния бранш.

Другата компания е френската Latecoer, която има цех за произвеждане на самолетни съставни елементи в Индустриалната зона - Радиново, край Пловдив. Чрез дъщерното си сдружение "Латекоер България " тя създава детайли от вратите на самолетите "Еърбъс " 320 и 33., както и друго съоръжение.

Latecoer е водещ производител в авиоиндустрията и снабдител за Airbus, Boening, Bombardier и Embraer.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР