Американската автомобилна марка Джийп (Jeep) ще предложи през следващите две

...
Американската автомобилна марка Джийп (Jeep) ще предложи през следващите две
Коментари Харесай

Джийп обяви първите си изцяло електрически високопроходими автомобили


Американската автомобилна марка " Джийп " (Jeep) ще предложи през идващите две години два напълно електрически високопроходими модела в Северна Америка и още един сходен в Европа, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Това ще са първите електрически автомобили на марката.

" Джийп " е част от автомобилния тръст " Стелантис " (Stellantis), който си е сложил за цел до 2030 година половината от продажбите му в Съединени американски щати, както и всички в Европа, да са на електрически транспортни средства.

Един от новите модели ще носи найменованието " Джийп Рекон " (Jeep Recon), междинен клас високопроходим автомобил със задвижване на четирите колела и размери на добре познатия на публиката " Джип Ренглер " (Jeep Wrangler). Производството му ще стартира през 2024 година във към момента неоткрита фабрика в Северна Америка. Данни за обсега на пробега му или цената му не бяха разкрити.

През същата година би трябвало за стартира производството и на напълно електрически първокласен високопроходим " Джийп Вагонер Ес " (Jeep Wagoneer S). Очаква се той да има пробег 400 благи (650 километра) с едно зареждане. Мощността му ще е 600 конски сили, а ускорението от 0 до 100 километра в час ще е за към 3,5 секунди. Фабриката, в която ще се създава в Северна Америка, следва да бъде открита. Цената му също не е посочена.

За европейския пазар марката възнамерява копмактен високопроходим електрически автомобил, носещ името " Джийп Авенджър " (Jeep Avenger). Очаква се да дойде в шоурумите още при започване на идната година. Пробегът му ще е 250 благи (400 километра) с едно зареждане. Той ще е по-подходящ за Европа, където има мощен пазар за по-малки транспортни средства, оповестиха от управлението на компанията. 

" Джийп Авенджър " ще бъде публично показан на 17 октомври в границите на автомобилното ревю в Париж.

До края на 2025 година " Джийп " планува още четири напълно електрически високопроходими автомобила, съобщи основният изпълнителен шеф на марката Кристиан Мюние. Според него компанията е на път да стане водещ международен производител на високопроходими коли, отделящи нулеви излъчвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР