Американската автомобилна корпорация Дженерал мотърс (General Motors) планира отново да

...
Американската автомобилна корпорация Дженерал мотърс (General Motors) планира отново да
Коментари Харесай

Дженерал мотърс отново започва да изплаща дивиденти на акционерите си

Американската автомобилна корпорация " Дженерал мотърс " (General Motors) възнамерява още веднъж да стартира да изплаща дивиденти на своите акционери всяко тримесечие. Тази процедура беше прекратена по време на пандемията от Ковид-19, когато компанията беше принудена да спре работата в заводите си, съобщи Асошиейтед прес.

От компанията разясниха, че на 15 септември ще бъде първото такова заплащане в размер на по 9 цента на акция на всички, които са били акционери в " Дженерал мотърс " към 31 август. 

Това обаче е с към 76% по-малко от тези 38 цента за един брой, които бяха изплатени при последното разпределяне на дивиденти през април 2020 година.

Корпорацията още веднъж ще стартира противоположното изкупуване на лични акции. Бордът на шефовете на " Дженерал мотърс " даже разгласи, че счита да усили цената на бумаги, които желае да събере - от 3,3 милиарда на 5 милиарда $. От компанията не се ангажираха със периодите, в които ще бъде изпълнявана програмата за назад изкупуване на акции, прецизират от Си Ен Би Си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР