Американската авио-космическа компания SpaceX изстреля в орбита секретен товар на

...
Американската авио-космическа компания SpaceX изстреля в орбита секретен товар на
Коментари Харесай

SpaceX изстреля в орбита таен товар на САЩ

Американската авио-космическа компания SpaceX изстреля в орбита конфиденциален товар на американското държавно управление в първата си сполучлива задача за 2018 година, съобщи Cи Ен Ви Си

Космическият уред, носещ кодовото име Zuma, е бил прикован към една от ракетите Falcon 9 на SpaceX, която е била изстреляна от военновъздушната база Кейп Канаверъл във Флорида. След края на задачата ракетата Falcon 9 сполучливо се е върнала на земята.

Развитието на технологии за приземяването и повторното потребление на ракети е една от главните цели на учените в SpaceX, които настояват, че това понижава разноските за обособените месии.

От компанията на Илон Мъск отхвърлиха да разяснява естеството на задачата, като прецизираха, че става въпрос за засекретена информация и оповестиха, че галактическият уред е създаден от Northrop Grumman Corp.

Миналата година SpaceX извърши рекордните за компанията 18 сполучливи изстрелвания, като задачата им за 2018 година е да организират по една задача на всеки две седмици.  

От компанията се приготвят за изстрелването на най-мощната си ракета Falcon Heavy.

Илон Мъск разгласи в обществените мрежи предходната седмица, че след няколко закъснения ракетата Falcon Heavy най-сетне ще бъде изстреляна в края на месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР