Американската армия свали въоръжен турски дрон, приближил се на 500

...
Американската армия свали въоръжен турски дрон, приближил се на 500
Коментари Харесай

САЩ свалиха турски боен дрон в Сирия

Американската войска смъкна въоръжен турски дрон, доближил се на 500 метра от войските ѝ в Североизточна Сирия. Това съобщиава " Асошиейтед прес ", базирайки се на Пентагона.

Това е един от редките случаи на приложимост на мощ от един член на НАТО по отношение на различен.

Прессекретарят на Пентагона военачалник Патрик Райдър назова случая " заслужен за жалост " и съобщи, че американските войски са били принудени да се изтеглят в бункерите за сигурност, до момента в който Турция бомбардира цели наоколо.

Както министърът на защитата Лойд Остин, по този начин и ръководителят на комитета на обединените началник-щабове военачалник Чарлз К. Браун разговаряха с турските си сътрудници скоро след случая, с цел да подчертаят цената, която придават на връзките си с Турция, само че също и нуждата да се заобикалят сходни произшествия в бъдеще и да се подсигурява сигурността на американските чиновници.

Решението да се смъкна въоръжен безпилотен аероплан на съдружник " беше взето с дължимата грижа и присъщото право на самоотбрана да се подхващат подобаващи дейности за отбрана на американските сили ", посочи Райдър и добави, че Съединени американски щати нямат индикации Турция съзнателно да е атакувала американските сили.

Американски чиновници разясниха, че свалянето е било разпоредено след над дузина позвънявания до турската армия за това, че американските сили са на място в региона и че армията на Съединени американски щати ще предприеме дейности, с цел да ги защитят, в случай че дронът не се изтегли.

Райдър посочи, че американските сили са забелязали турски дронове да нанасят въздушни удари към Хасаке към 7:30 часа сутринта локално време, като някои от офанзивите са били осъществени в така наречен американска " зона с стеснен достъп " единствено на километър от американските войски. Той уточни, че малко по-късно турски дрон още веднъж е навлязъл в неразрешената зона " насочвайки се към мястото, където са ситуирани американските сили ".

Командирите решиха това за опасност и американски изтребители F-16 го смъкнаха към 11:40 часа сутринта, рапортува Райдър, като разясни, че няма ранени американски военнослужещи.

Инцидентът се случи в същия ден, в който офанзива с дрон умъртви минимум 80 души и рани близо 240 в следения от сирийското държавно управление град Хомс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР