Американската армия е изпратила около 1600 войници във военни бази

...
Американската армия е изпратила около 1600 войници във военни бази
Коментари Харесай

Близо 1600 войници са изпратени във Вашингтон заради ескалациите при протестите

Американската войска е изпратила към 1600 бойци във военни бази наоколо до Вашингтон. Задачата им: в случай че се наложи, да поддържат силите по сигурността по време на митингите. Военните елементи са в подготвеност да поддържат локалните служители на реда, разгласи представител на министерството на защитата.
Малко преди този момент президентът Доналд Тръмп бе оповестил, че ще изпрати хиляди военни, с цел да сложат завършек на размириците, до които се стига около митингите след гибелта на Джордж Флойд, съобщи "Дойче веле ".
Малко евентуално е високооборудваните военни елементи фактически да се включат в потушаване на размириците. В момента редица щати са извикали бойци от Националната си армия. В Щатите тези елементи се задействат най-вече при естествени произшествия и други огромни интервенции.
Протестите против полицейското принуждение и расизма в Съединени американски щати започнаха след гибелта на Джордж Флойд - афроамериканец, който умря от задушаване, откакто по време на задържането му бял служител на реда го повали на земята и притискаше гърлото му с коляно в продължение на осем минути. Много от тях обаче прерастват в безредици и грабежи - изключително във вечерните часове.
Вчера вечерта (2 юни) още веднъж хиляди стачкуваха пред Белия дом - макар наложената възбрана за излизане във вечерните часове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР