Американската актриса Франсис Стърнхаген - популярна най-вече с ролята си

...
Американската актриса Франсис Стърнхаген - популярна най-вече с ролята си
Коментари Харесай

Отиде си една голяма звезда от Сексът и градът

Американската актриса Франсис Стърнхаген - известна най-много с ролята си в сериала " Сексът и градът " - напусна този свят на 93 години.
 Гладната стачка на Синтия Никсън от
Какво общо има Синтия Никсън с войната сред Израел и Хамас

И какво желае от Джо Байдън актрисата

В изказване от фамилията ѝ, се споделя, че е умряла спокойно от естествена гибел в дома си в Ню Йорк, в понеделник вечерта.

Стърнхаген която влезе в облика на Бъни Макдугъл, тъщата на Шарлот Йорк в, има извънредно сполучлива карира, обхващаща съвсем седем десетилетия на театралната сцената, в киното и малкия екран.

Тя е част и от актьорския екип на болничната драма, както и на ситкома " Бар Наздраве ".

Стърнхаген е родена във Вашингтон през 1930 година. Въпреки, че още от дете обича да влиза в облици и да играе на сцена, в никакъв случай не е мислила за актьорска кариера. Затова стартира да учи история. Но преподавател вижда гения ѝ и ѝ предлага да се занимава с актьорство, съгласно New York Daily News.

В последна сметка тя минава към компетентност актьорско майсторство и се дипломира сполучливо през 1951 година Освен работата в театъра, преподава драма, съвременни танци и пеене.

Ролята в " Сексът и градът " ѝ носи трета премия Еми. Номинирана е шест пъти и за театралната премия Тони и я печели два пъти - надлежно през 1974 и 1995 година
 Ще има ли “Просто ей по този начин ”, продължението на „ Сексът и градът “, трети сезон
Ще има ли “Просто ей по този начин ” трети сезон

Решението е взето

Въпреки сполучливата кариера, Франсис Стърнхаген съумява да отгледа шест деца. И постоянно е казвала, че фамилията за нея е преди всичко.

А в този момент околните ѝ възнамеряват публично да отбележат " нейната забележителна кариера и живот " с тържество в средата на януари - когато тя щеше да навърши 94 години, написа Sky News.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР