Американската агенция за контрол на храните и лекарствата на САЩ

...
Американската агенция за контрол на храните и лекарствата на САЩ
Коментари Харесай

Милиони дози ваксина са обявени за негодни

Американската организация за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (Food and Drug Administration, FDA) заяви, че компанията johnson & johnson би трябвало да изхвърли милиони дози от имунизацията си против ковид, създадени в цех в Балтимор, в който е имало проблеми, само че в същото време утвърди за приложимост друго количество от милиони дози.

Два източника, осведомени със обстановката, заячиха, че организацията е дала утвърждение на 10 милиона дози ваксини. Според в. " Ню Йорк таймс " партидите, избрани като негодни, са към 60 милиона дози.

Без да разкрива или удостоверява броя на дозите от препарата, организацията уточни в прессъобщение, че е одобрила две партиди, други партиди са отхвърлени, а няколко още се обследват. За момента организацията не дава позволение за произвеждане на имунизацията на johnson & johnson в цех на " Имърджънт БайоСълушънс ". Запознат източник сподели, че утвърдените дози ваксини ще бъдат изнесени за други страни. Те са към този момент сложени във флакони и са подготвени за приложимост. Загрижеността за сигурността на препарата на johnson & johnson забави мощно разпращането на еднодозовата ваксина по места. Близо 21 милиона дози, създадени за Съединени американски щати, стоят неизползвани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР