Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) не разреши на

...
Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) не разреши на
Коментари Харесай

Американският регулатор отказа на „Neuralink“ да тества мозъчен чип върху хора

Американската организация по храните и медикаментите (FDA) не позволи на „ Neuralink “ да тества инвазивен интерфейс (микрочип, вграден в човешкия мозък, за ръководство на външни устройства посредством мисъл) върху хора. Това заяви Ройтерс, като се базира на седем сегашни и някогашни чиновници на „ Neuralink “. Искането за позволение за такива проучвания бе направено от следената от Илон Мъск компания при започване на 2022 година Самата компания в никакъв случай не е съобщавала за опити да изиска такова позволение.

Регулаторът е изброил няколко аргументи за отхвърли. Според чиновници на компанията главните опасения на FDA са свързани с сигурността на литиевата батерия на устройството, вероятната миграция на дребните проводници на импланта към други области на мозъка и въпросите дали устройството може да бъде отстранено, без да се повреди мозъчната тъкан.

Още през ноември предходната година Илoн Мъск съобщи, че компанията му се приготвя за проби на чипа върху хора и те би трябвало да стартират още тази пролет. В същото време Мъск съобщи, че множеството от документите, нужни за утвърждението на Агенцията за надзор на храните и медикаментите, към този момент са налице. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР