Американската администрация сега обмисля да достави своите бойни танкове Ейбрамс

...
Американската администрация сега обмисля да достави своите бойни танкове Ейбрамс
Коментари Харесай

САЩ обмислят изпращане на танкове Ейбрамс в Украйна


Американската администрация в този момент обмисля да достави своите бойни танкове " Ейбрамс " на Украйна, заяви в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9037
Вестникът отбелязва, че преди този момент Съединени американски щати бяха декларирали, че танковете няма да бъдат част от доставките на оръжие.

" Администрацията на Байдън е склонна да изпрати забележителен брой танкове " М1 Ейбрамс " в Украйна и известие за доставките може да бъде направено тази седмица ", споделиха публични лица пред вестника.

  " Съобщението ще бъде част от по-широко дипломатическо съглашение с Германия, в което Берлин ще се съгласи да изпрати по-малък брой от личните си танкове " Леопард 2 " и също по този начин ще утвърди доставката на повече от тези немски танкове от Полша и други страни ", показва " Уолстрийт джърнъл ".

Според вестника президентът Джо Байдън се е съгласил да изследва даването на танковете в телефонен диалог с немския канцлер Олаф Шолц предходната седмица.

Променяйки позицията си, Съединени американски щати наподобява се отхвърлят от досегашното си опълчване на изпращането на бойни танкове " М1 Ейбрамс " в Украйна, отбелязва Ройтерс, базирайки се на американски висши представители, поискали да запазят анонимност. Те са споделили, че не знаят дали има дефинитивно решение за изпращане на американски танкове " Ейбрамс " в Украйна, само че че известие по този въпрос може да бъде направено още тази седмица.

Тази стъпка би окуражила Германия да последва образеца на Съединени американски щати, акцентира Ройтерс и добавя, че още не е получила отговор от Пентагона, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР