Американската администрация призовава Германия да увеличи военните си разходи и

...
Американската администрация призовава Германия да увеличи военните си разходи и
Коментари Харесай

Пенс: Германия да увеличи разходите си за армията

Американската администрация приканва Германия да усили военните си разноски и да извърши съответните отговорности към съдружниците от НАТО. Това съобщи в сряда вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс. той приказва във Вашингтон на конференция, отдадена на двудневна среща на ръководителите на външните министерства на страните-членки на НАТО.

" Много страни не извършват отговорностите си във връзка с разноските за защита, преди всичко Германия, която е една от най-икономично развитите страни в Европа ", сподели Майк Пенс. Той напомни, че Германия към момента отхвърля да направи нужните вложения в общата отбрана в размер на 2% от Брутният вътрешен продукт. Германия би трябвало да харчи повече.
 Майк Пенс: Съюзниците от НАТО би трябвало да създадат повече
Майк Пенс: Съюзниците от НАТО би трябвало да създадат повече

Турция е главен проблем за Съединени американски щати

" Германия може да стане пленник на Русия , в случай че продължи построяването на газопровода " Северен поток-2 ". Просто недопустимо е най-голямата европейска стопанска система да продължава да пренебрегва опасността от съветската експанзия и да подценява общите си отбранителни качества ", натърти вицепрезидентът на Съединени американски щати.
 Турция желае положителни връзки с Русия и Запада
Турция желае положителни връзки с Русия и Запада

Анкара би трябвало да избере

На срещата на върха на НАТО в Уелс през 2014 година всички европейски страни се ангажираха да доведат военните си разноски до 2% от Брутният вътрешен продукт в границите на 10 години. Междувременно, съгласно финансовата статистика, оповестена през март в последния годишен отчет на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, до 2024 година редица водещи европейски страни в Алианса , в това число Германия, няма да доближат до заветната фигура. Германия заявява готовността си да усили военните си разноски до 2025 година до най-много 1,5% от Брутният вътрешен продукт. Тръмп остро подлага на критика немските управляващи за това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР