Американската администрация предприе нови действия, оказвайки натиск върху железопътните оператори

...
Американската администрация предприе нови действия, оказвайки натиск върху железопътните оператори
Коментари Харесай

Белият дом с мерки за спасяване на жп транспорта в САЩ

Американската администрация предприе нови дейности, оказвайки напън върху железопътните оператори и синдикалните организации, с цел да реализиран договорка между тях, и да се избегне прекъсването на железопътната система в страната в петък, 16 септември. Това заяви американски държавен чиновник, представен от Ройтерс.

Синдикатите, на които към този момент бяха препоръчани обилни нараствания на възнагражденията, отхвърлят изискванията за работа, които изискват чиновниците да са на повикване през множеството дни. Същевременно железопътните оператори се борят да възстановят броя на чиновниците си, откакто през последните шест години ги редуцираха с съвсем 30 на 100, предава Българска телеграфна агенция.

Американският президент Джо Байдън, членовете на кабинета и висши чиновници на администрацията се " ангажираха " със синдикатите и железопътните компании през целия вчерашен ден, с цел да се опитат да предотвратят прекъсването, сподели представителят на Белия дом.  

На този декор Конгресът изпитва напън, с цел да се намеси, и да предотврати спирания на жп превоза поради протестни дейности, в случай, че не бъде реализирано съглашение.

Подобно прекъсване би коствало на американската стопанска система 2 милиарда $ дневно, настояват операторите.

Американската железопътна компания " Амтрак " (Amtrak) към този момент стартира да анулира влакове по четири маршрута на дълги дистанции и предизвести за по-нататъшни съкращения на услугите.

Железопътните компании имат време до среднощ в петък, с цел да реализиран предварителни съглашения със синдикатите, представляващи към 60 000 чиновници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР