Американска медицинска сестра, отвлечена в Хаити, говори чрез видеозапис за първи път след освобождаването си

...
Американска медицинска сестра, която беше отвлечена в Хаити миналия месец
Коментари Харесай

Американска медицинска сестра, която беше отвлечена в Хаити миналия месец с малката си дъщеря, говори чрез видео тази седмица за за първи път след освобождаването й

От Associated Press, 23 август 2023 г., 17:46 ч. Хаити миналия месец с малката си дъщеря разговаряха чрез видео тази седмица за първи път след освобождаването й.

Alix Dorsainvil се появи сама във видеото и седеше в поддържана градина с цвърчещи щурци на заден план, благодарейки на хората, които се молеха за нея.

The почти петминутно видео беше публикувано в понеделник на уебсайта на El Roi, християнската група, основана от съпруга на Дорсаинвил, която предлага медицински грижи, образование и други основни услуги в най-бедните райони на Хаити.

„За гангстерите, имам съобщение за вас: искам да знаете, че всичко, което казах по време на престоя си в плен, беше искрено“, каза тя с мек глас. „Това не бяха манипулативните думи на някой, който отчаяно иска да избяга, а просто истината, особено когато ви казах, че вратите на моята клиника са винаги отворени за вас или всеки нуждаещ се.“

Dorsainvil също сподели, че докато е била отвлечена, един член на бандата й казал: „Сестра Аликс, хората от Дювивиер маршируват за вас“, позовавайки се на онези, които са живели в общността, в която е работила.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">„Това ме насърчи много, защото знаех, че си до мен в този труден момент“, каза тя. „Благодаря ви, защото ви отне много смелост да направите това.“

Дорсенвил също каза на членовете на бандата, които са я отвлекли, че ще се грижи за тях „без всякакви предразсъдъци и да те приема с отворени обятия.“

„Искам да знаеш, че не тая злоба към теб в сърцето си. Това не означава, че съм съгласен с това, което правите. Особено това, което правите срещу собствените си братя и сестри от Хаити“, каза тя. „Дори да бъде платен откуп и жертвите да бъдат освободени, това конкретно събитие оставя белег в сърцата им. Това никога няма да изчезне.”

Дорсенвил от Ню Хемпшир и дъщеря й бяха отвлечени на 27 юли и освободени невредими почти две седмици по-късно. El Roi не предостави никакви други подробности, включително дали е платен откуп.

Дорсенвил каза, че има нужда от време, за да се излекува, да се моли и да търси Божието ръководство за това, което може да се случи след това добавяйки, че ако това беше единствено нейно решение, тя щеше да се върне на работа в клиниката. 1 януари до 15 август, докато страната се бори с нарастване на убийствата и отвличанията, според ООН.

Д-р. Самсон Марсилие, директорът на епидемиологичния отдел на Хаити, беше отвлечен в същия ден като Дорсенвил. По-рано този месец колеги поискаха освобождаването му.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР