Американска болница отказа на пациент трансплантация на сърце, поне отчасти

...
Американска болница отказа на пациент трансплантация на сърце, поне отчасти
Коментари Харесай

Отказаха трансплантация на сърце на неваксиниран срещу COVID-19 в САЩ

Американска болница отхвърли на пациент трансплантация на сърце, най-малко частично тъй като не е имунизиран против Covid-19, съобщи Би Би Си.

Unvaccinated man denied heart transplant by US hospital

Ди Джей Фъргюсън (31 г.) изпитва остра потребност от ново сърце, само че болничното заведение в Бостън го е премахнала от листата си, съобщи бащата на пациента Дейвид.

Той посочи, че имунизацията против Covid-19 е против „ главните правила на сина му и той не има вяра в нея “.

Болницата пък разгласи, че следва своята политика. В мнение пред Би Би Си здравното заведение уточни, че „ предвид на дефицита на органи вършим всичко допустимо да подсигурим, че пациентът, който получава трансплантиран орган има максимален късмет за оцеляване.

Говорител на болничното заведение съобщи, че тя изисква „ имунизацията против Covid-19 и методът на живот на претендентите за трансплантация да основат най-хубавия късмет за сполучлива интервенция и да усъвършенстват оцеляването на пациента след трансплантация предвид на обстоятелството, че тяхната имунна система е съществено подтисната “.

Внимателно подбраните думи в мнението на лечебното заведение може да сочат и към други фактори зад решение да се откаже трансплантация на неимунизирания пациент, само че детайлности не се разясняват заради основание за конфиденциалност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР