Американка е заподозряна, че е искала, но безуспешно, да продаде

...
Американка е заподозряна, че е искала, но безуспешно, да продаде
Коментари Харесай

Скандал във Вашингтон! Подозират американка, че е искала да продаде на Русия компютъра на Нанси Пелоси

Американка е обвинена, че е желала, само че безрезултатно, да продаде на съветското разузнаване компютъра на председателката на Камарата на представителите в Съединени американски щати Нанси Пелоси, откраднат по време на щурма на Капитолия на 6 януари, съобщи Франс прес.

Според обвинителния акт, забелязан от Агенция Франс Прес, 22-годишната Райли Джун Уилямс от щата Пенсилвания е била част от размирниците, проникнали в постройката на Конгреса, предава Българска телеграфна агенция.

Кадрите, публикувани от английската телевизия Ай Ти Ви, демонстрират млада жена, чиято идентичност е била доказана от майка ѝ, да се причислява към тълпата, с цел да се качи в постройката на Капитолия.

Анонимен очевидец, разпитан от американските управляващи, удостоверил, че е видял други видеозаписи, на които Райли Уилямс сграбчва компютър (или хард диск) от бюрото на Нанси Пелоси.

Според същия очевидец, който удостоверил, че е някогашен сътрудник на младата жена, тя възнамерявала да съобщи устройството на собствен прочут в Русия за той да го продаде на съветското разузнаване.

Замисълът в последна сметка се провалил заради неуточнени аргументи и Райли Уилямс към момента държи компютъра или го е унищожила.

Срещу младата жена е издадена заповед за арест, а съгласно майка ѝ тя е напуснала фамилното жилище, заяви Ай Ти Ви.

ФБР е задържало двама мъже от Тексас за хипотетични закононарушения, свързани с щурма на Капитолия, съобщи Асошиейтед прес.

Гай Рефит бил задържан в петък в дома си в град Уайли, на към 56 километра североизточно от Далас, съгласно правосъдни регистри. Говорителка на ФБР съобщи, че 37-годишният Матю Карл Мацоко също е бил арестуван, без да окаже опозиция, в Сан Антонио в неделя.

На Рефит са повдигнати обвинявания във възпрепятстване на правораздаването и нелегално влизане, а на Мацоко - в нелегално влизане и непочтено държание на територията на Капитолия, сподели тя.

Федералните управляващи арестуваха пенсиониран пожарникар и студент по мода, и двамата от щата Ню Йорк, както и мъж от Айова, по отношение на щурма на Капитолия, заяви Ройтерс.

Двайсетгодишният студент Николас Монкада бил арестуван в дома си в Стейтън Айлънд през вчерашния ден рано сутринта, сподели ФБР. Университетът му уведомил организацията за негов пост със фотография, на която той е в постройката на Конгреса.

На Томас Суини от Фрийпорт, също в щата Ню Йорк, през вчерашния ден са бил повдигнати обвинявания, само че той към момента не е арестуван, заяви говорителка на ФБР. Петдесет и три годишният Суини се пенсионирал от противопожарната работа през октомври.

Хиляди хора щурмуваха Капитолия на 6 януари, с цел да се опитат да попречат на Конгреса да утвърди избирането на Джо Байдън за президент на Съединени американски щати, напомня Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР