Американецът Тейлър Фриц се класира на полуфиналите на турнира по

...
Американецът Тейлър Фриц се класира на полуфиналите на турнира по
Коментари Харесай

Тейлър Фриц на полуфинал в Мадрид

Американецът Тейлър Фриц се класира на полуфиналите на шампионата по тенис от сериите " Мастърс 1000 " в Мадрид, откакто победи с 6:1, 3:6, 6:3 Франциско Серундоло в финален мач от програмата в сряда вечер.

Надпреварата в испанската столица е с награден фонд 7.877 милиона евро, а в топ 4 Фриц ще се изправи против Андрей Рубльов. Руснакът в профил испанеца Карлос Алкарас в ранния мач с 4:6, 6:3, 6:2.

Фриц, подложен под номер 12, записа 250-а победа в кариерата си в мача против Черундоло. Той е едвам третият американец с полуфинал в Мадрид и първи от Роби Джинепри, който доближи до тази фаза през 2005. Легендарният Андре Агаси завоюва купата през 2002.

Черундоло, който по-рано в шампионата в профил Александър Зверев, се опитваше да доближи втория си полуфинал от АТП 1000 и се приближи до това с победа на три гейма във втория сет. Двамата си размениха по три елементи на личен сервис в последния сет, само че пробив Фриц в осмия за 5:3 се оказа решителен. Американецът получи опция да затвори мача в деветия гейм и не сгреши на първи мачбол при 40:0.

Двубоят сред Фриц и Черундоло продължи час и 49 минути.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР