Американец с мощни сервиси спря Григор Димитров на полуфиналитеНай-добрият български

...
Американец с мощни сервиси спря Григор Димитров на полуфиналитеНай-добрият български
Коментари Харесай

Гришо изпусна шанса за финал № 16 след страшна драма в Мелб...

Американец с мощни сервиси спря Григор Димитров на полуфиналите

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби на полуфиналите на шампионата от веригата АТР 250 в Мелбърн. Гришо отстъпи с 5:7, 6:7 (11) на американеца Максим Креси, който мина през квалификациите на конкуренцията.

Ключови за триумфа на 112-ия в международната класация бяха мощните му сервиси и последващите излизания на мрежата, на които Димитров не да откри верен отговор през целия дуел, траял 2:04 часа.

Изключителна драма се разигра в края втория сет и изключително в тайбрека, където двамата тенисисти организираха доста здрава борба с разменено превъзходство.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът стартира извънредно равностойно. Двамата тенисисти взимаха своите подавания и никой не съумя да стигне до опция за пробив. Така резултатът се движеше точка за точка. Промяната пристигна в последния 12-и гейм. Тогава Креси завоюва първата си опция за брейк в мача. По този метод взе гейма, а с това и първия сет.

ВТОРИ СЕТ
Развитието на втората част наподобяваше това на първия сет. Двамата печелеха своето подаване без проблем до осмия гейм, когато на Гришо се наложи да избави точка за пробив. След това пък Димитров принуди Креси да избавя брейкбол. Изключително трагичен беше 11-ият гейм, когато българинът не съумя да се възползва от четири благоприятни условия за пробив. Така след 6:6 се стигна до тайбрек.

ТАЙБРЕК
Решителната част на втория сет стартира извънредно добре за Григор Димитров. Нашият тенисист стигна до три сетбола при 6:3 и при триумф щеше да има психическо преимущество при трети сет. Вместо това Гришо позволи равнене, а по-късно му се наложи да избави три мачбола. Той се оправи с тази задача, само че капитулира при четвъртата опция за продобиване на мача, разкрила се пред американския му противник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР