Америка се завръща, за да поведе света - Джо Байдън

...
Америка се завръща, за да поведе света - Джо Байдън
Коментари Харесай

Америка на Байдън иска да води света, но е изправена пред големи предизвикателства

Америка " се завръща ", с цел да " поведе света " - Джо Байдън даде обещание да върне първата международна мощ в един концерт на нациите, който бе подценяван от Доналд Тръмп, само че завчас ще се сблъска с сложни провокации от страна на Китай, Иран или Русия.

" Америка е по-силна, когато сътрудничи със своите съдружници ", съобщи през уикенда определеният президент, назначавайки в Държавния департамент нови чиновници, които се чака " да възстановят моралното и международно водачество " на Съединени американски щати.

Демократът, който ще влезе в сряда в Белия дом, акцентира по този метод, че Щатите скъсват с президента Тръмп, който малтретираше съдружниците си, флиртуваше с властнически управници, денонсираше интернационалните спогодби и презираше многостранните обединявания.

За задачата Джо Байдън подбра опитни дипломати, работили в държавното управление на Барак Обама - залог за връщане към по-класическа външна политика.

Начело на външнополитическия екип ще застане бъдещият държавен секретар Антъни Блинкън, бранител на правилото за интервенция на Съединени американски щати, само че той ще би трябвало да се преценява с една Америка, която към този момент не желае да бъде интервенционистка. В събота той сподели, че счита още веднъж да трансформира Съединени американски щати в " модел " за останалия свят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР