Америка отказва да подкрепи независимостта на Тайван и няма да

...
Америка отказва да подкрепи независимостта на Тайван и няма да
Коментари Харесай

Блинкен: САЩ не искат конфликт с Китай и нова Студена война

Америка отхвърля да поддържа независимостта на Тайван и няма да влиза в спор с Китай, акцентира Блинкен

Съединени американски щати не желаят спор с Китай и началото на нова Студена война. Това заяви държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен пред китайския водач Си Дзинпин, оповестява Китайската централна телевизия.

Блинкен означи, че Съединените щати не се стремят към нова Студена война, не желаят да трансформират структурата на Китай и не търсят спор с Китай.

Вашингтон чака с неспокойствие продан на високо равнище с Пекин и се надява да поддържа свободна връзка, сподели Блинкен. Съединени американски щати се надяват, че Китай ще заеме отговорно отношение към разликите сред страните, ще се стреми към разговор и съдействие, добави държавният секретар.

На собствен ред Си Дзинпин сподели, че интернационалната общественост като цяло е загрижена за настоящето положение на китайско-американските връзки. Си Дзинпин чака двете страни да съжителстват спокойно и да поддържат връзки на другарство и съдействие. Двете страни също би трябвало да работят с възприятие за отговорност към историята, хората и света и да ръководят вярно китайско-американските връзки, сподели китайския водач.

Блинкен е на посещаване в Пекин от 18 до 19 юни. По-рано той се срещна с китайския външен министър Цин Ган.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР