Америка губи от това, коментира Андрей Райчев, а Иво Инджов

...
Америка губи от това, коментира Андрей Райчев, а Иво Инджов
Коментари Харесай

Законът „Магнитски“ неморален, но политиците ни изплашени до смърт

Америка губи от това, разяснява Андрей Райчев, а Иво Инджов посочи, че Борисов под паника се дистанцирал от Горанов

Законът „ Магнитски “ е аморален. Някакъв чужденец идва и споделя кой е подкупен, само че не дава на българското правораздаване доказателства. Това съобщи в „ Тази заран “ политологът Андрей Райчев.

„ За един от представителите ни се споделя, че имал 5 милиона в офшорна сметка. Щом си толкоз сигурен, значи знаеш сметката и може да я предадеш. Това е като в баснята с вълка и агнето. Виновен си, тъй като съм гладен “, добави той.

„ Смисълът от закона „ Магнитски “ е да се изплашат до гибел българските политици. Това ще има последствия след изборите. Когато ще стане салдото, препоръките, които ще се получават в едно посолство няма да са по този начин неутрални “, изясни Райчев.

„ Това е един опит за това по какъв начин ще реагират българите. Той е забавен. Аз се обзалагам, че Америка губи от това “, акцентира той.

„ Съединени американски щати има поредна линия за битка с корупцията в разнообразни точки по света. Законът „ Магнитски “ няма доказателствена стойност. Обвиненията, които са изнесени в общественото пространство, са задоволително съществени, с цел да предизвикат прокуратурата ни да работи по-активно. Затова се задават въпроси за това за какво до момента не е разпитан Божков при съществуване на толкоз доста механически средства и до каква степен стигнаха инспекциите против Горанов “, разяснява пък преподавателят по политически връзки Иво Инджов.

„ Със сигурност ще има последствия. Изплашени са сега. Видяхте по какъв начин Бойко Борисов под паника се дистанцира от Владислав Горанов, който бе министър на финансите, а във Facebook го назовават ковчежник на ГЕРБ “, добави той.

Най-неадекватна остана позицията на Движение за права и свободи, които още бранят Пеевски, съобщи Инджов. 

„ Не знам какви ще са вредите върху ГЕРБ. Много аспектно е това влияние на тези описи. Не знам за какво не оповестяват някой от сегашните деятели на корупцията, а единствено някогашни “, сподели пък политологът доцент Стойчо Стойчев.

„ Владислав Горанов беше освободен като министър на финансите поради подозрения за връзки с Делян Пеевски. По същата линия бе глобен той от Бойко Борисов преди 2-3 години. Защо в този момент излизат тези неща, а не преди три години? “, попита той.

„ В България диалогът за политиката е съвсем другарство за корупцията. Събеседването сред политиците са нормално свързани с взаимни обвинявания за кражба. Най-лошото е, че диалогът на нашите политици със западните е непрестанно доносничене за това кой краде “, разяснява Райчев.

Поради тази причина България е нарочена за най-корумпираната страна. „ Магнитски “ в никоя друга европейска страна не се ползва, добави той.

„ Левицата в целия свят е болна, тъй като от партии на труда, станаха на пенсионерите, на бедните и така нататък Те престанаха да търсят централната си еднаквост – отбраната на труда. Ще победи друг, който вика най-силно и има най-вече интриги, а бранителят на работническата класа “, сподели още политологът. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР