AMD продължава да намира нови области за използването на своята

...
AMD продължава да намира нови области за използването на своята
Коментари Харесай

AMD EPYC 3000: нови процесори за вградени сървъри

AMD продължава да намира нови области за потреблението на своята нова микроархитектура Zen.
В близкото бъдеще процесорният производител има намерение да добави своето портфолио с нови сървърни решения с кодово име Snowy Owl (полярна сова). Сега се появи информация, че новите чипове ще бъдат включени в процесорната фамилия EPYC 3000 , а един от първите нейни представители на тези сървърни чипове ще бъде EPYC 3251.



Процесорите AMD EPYC 3ххх  са пълноценни системи-върху-чипа и явно ще бъдат директни съперници на решенията Intel Xeon D. Новите чипове ще имат BGA корпус със Socket SP4r2 и ще се запояват непосредствено на дънната платка. Чиповете ще съдържат един или два 14 нанометрови 8-ядрени кристала Zeppelin, съединени посредством вътрешната шина Infinity Fabric.



Топ-решенията EPYC 3000 ще разполагат с по 16 физически ядра с поддръжката на многопоточност, 32 MB кеш памет от трето равнище и 64 линии на PCI Express 3.0 интерфейса. Интегрирани са и четириканален контролер за DDR4 оперативна памет, а техният TDP е от 30 до 100 W.



Не се оповестяват работните честоти на новите сървърни процесори, само че техните по-старши версии AMD EPYC 7000 работят с честоти 2-3 GHz според от броя на процесорните ядра и разсейваната топлинна сила.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР