Амбицията ни е да бъдат изградени 56 горски стопанства за

...
Амбицията ни е да бъдат изградени 56 горски стопанства за
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Милиарди са раздадени през годините в БДЖ, без нищо да е извършено по правилния начин

Амбицията ни е да бъдат построени 56 горски стопанства за дърва в цялата страна

„Сливането на сдруженията е част от оздравителната стратегия. Имаме 3 структури. Цялото тежко мероприятия желаеме да стане както до 2002 година – едно само дружество. В момента всичко е по 3, което не е дейно. Локомотивите са били разграничени механично и нямат нужната успеваемост, която може да се получи освен това обединение.“ Това съобщи в ефира на Bulgaria on air ръководителят на транспортната комисия и депутат от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов по отношение на плануванаъа промяна в българските железници.

По думите му има някои опасения да не се нарушат европейски условия, само че съгласно социалиста юристите са си свършили работата, това е било уверението и от Министерството на превоза.

Борислав Гуцанов изясни, че първото нещо, което ще бъде усъвършенствано е скоростта и добави: „ Още от идващия месец ще има друга скорост. Нормално ли е в 21 век да стигаш с трен от София до Варна за 8 часа и половина? Бургас – София – към 6 часа и половина – 7 часа. Има закъснения, изискванията вътре са ужасни. Искаме „зелена“ сила и хората да се усещат удобно, а не вършим нищо по тази тематика. В един вагон ще умреш от жега, в различен – от мраз. Четири пъти са намалели транспортите – към 20 млн. за година“, съобщи Гуцанов.

„Чужда е компанията, която е взела 1/3 от депото във Варна за над 130 млн., с цел да прави ремонт на локомотивите и към момента няма един осъществен повсеместен ремонт, само че има преведени предплатени средства“, уточни националният представител. Той добави, че са направени няколко финансови транша към компанията. „Раздадени са милиарди през годините и нищо не е направено по бързият и верен начин“, беше безапелационен Борислав Гуцанов.

Депутатът от левицата разяснява и кадровата политика на железниците – огромна част от нашите експерти отиват да работят за непозната железопътна компания, с цел да получават по-високи приходи. Относно ремонтът на вагони Гуцанов сподели, че в България липсват вагоно-ремонтни фабрики.

По думите му още идващия месец влаковете ще се движат с новата скорост, а към този момент са планувани покупките на нови вагони и локомотиви.

Гуцанов изясни, че в бюджета има отделени много средства за бранша, а близо 2 милиарда лв. ще бъдат взети от Плана за възобновяване и резистентност. „ Средства има. Доста би трябвало да се налеят, в случай че желаеме да бъдем в действителност съвременни и да имаме друга скорост“, съобщи изрично той.

Депутатът от Българска социалистическа партия изясни, че над 100 представители на морския отрасъл са участвали на среща за промяна и развиване на пристанищата у нас. Предстои нова среща в Министерството на превоза идната седмица. Народният представител от левицата от област Варна разяснява и съпостави и пристанищата Варна и Констанца.

„ Градът и пристанището имат своят общ живот и са един общ жив организъм. Не може пристанището да пречи на града и града да пречи на пристанището. В момента имаме неповторим късмет. Много бързо можем освен да настигнем, само че и да задминем Констанца“, съобщи изрично той.

Гуцанов разяснява и за интермодалния терминал Варна – Русе. По мотив на двата терминала депутатът от левицата беше безапелационен, че в случай че не успеем да създадем това, то ще продължаваме да живеем в капсула и няма да можем да се развием.

Относно дървата за огрев Борислав Гуцанов уточни, че упоритостта е да бъдат построени 56 горски стопанства в цялата страна. „Цената е нараснала два пъти от прекупвачи. 17 склада към този момент са открити и цената от 160 лева сега е на 84 лева.“, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР