Амбицията ми е да превърна България в дестинация за високо

...
Амбицията ми е да превърна България в дестинация за високо
Коментари Харесай

Стойчева: Подготвяме 39 проекта на стойност 3 милиарда лева

Амбицията ми е да трансформира България в дестинация за високо софтуерни вложения. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

„ Имало е застой от 2 години, България не беше постоянна среда поради неналичието на постоянно държавно управление и невъзможността да бъдат подхванати устойчиви и дълготрайни ограничения. С новата визия, която представяме, виждаме сериозен интерес от Европа и други страни. Подготвяме 39 плана на стойност 3 милиарда лв.. Очаква се да бъдат разкрити 5200 работни места. Това са вложения, които се надяваме до края на годината да реализираме”, добави още той.

„ Новите вложения са главно в областта на осведомителни технологии, опазване на здравето, депозиране, логистика и произвеждане. Индустрия 4.0. Тези, които ще бъдат носители на нововъведенията в идващите години”, посочи Стойчева.

„ Ние имаме задоволително съображение да изведем на напред във времето нашия капацитет, който е обвързван също и с научно-развойна активност, която е в основата на актуалното потомство нововъведения. И това сме заложили в стратегиите, които предстоят да бъдат отворени за финансиране. Имаме в действителност доста огромен финансов запас, който ще бъде ориентиран тъкмо в тази посока”, разясни министирът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР