„Амбициите на руската империя се простират не само на територията

...
„Амбициите на руската империя се простират не само на територията
Коментари Харесай

Българите в Украйна: Амбициите на Русия не се простират само върху Украйна


„ Амбициите на съветската империя се простират освен на територията на Украйна, само че и на територията на България, на Полша, на Прибалтийските републики “. Това сподели Серегей Пешков, един от бесарабските българи, които се срещнаха с българския министър председател Кирил Петков в Украйна.



Българската делегация, отпред с Петков, се срещна и с нашите сънародници там. Бесарабските българи чакат страната ни да ги поддържа във войната с Русия.

„ Очаквахме това посещаване с огромно неспокойствие, защото съвсем всички европейски страни оказаха това внимание. Даже не е толкоз въпросът във военната помощ, която евентуално ще бъде оказан, по-важно е за нас отношението в България към тези събития. Нашите сънародници да схванат, че това е война, която в действителност директно визира и България, защото тук имаме доста огромна българска диаспора “, разяснява Свилен Стойнев.



Според Татяна Доценко благодари на държавното управление за поддръжката и изрази страдание, че това не е позицията на целия български народ.



„ Бихме желали едно вярно схващане за това, което се случва в Украйна – за това кой е агресора и коя е истината “, добави Доценко.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР