Amazon Web Services дарява 1 млн. щатски долара на Института

...
Amazon Web Services дарява 1 млн. щатски долара на Института
Коментари Харесай

Amazon дарява $1 млн. на българския INSAIT за развитие на изследователски програми

Amazon Web Services подарява 1 млн. щатски $ на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет “Св. Климент Охридски ”, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН). 

Средствата се дават заради показаните високи резултати и капацитет за напредък, като се планува да бъдат употребявани за проучвания в региона на формалните способи. С тях ще бъде обезпечена и поддръжка за заплати на откриватели, както и стипендии за докторанти и студенти в Института. Заедно с това започва и стратегическото партньорство сред откривателите и инженерите на INSAIT и Amazon Web Services.

“INSAIT е първият проучвателен институт на международно равнище в Източна Европа, структуриран по пример на водещите проучвателен институции в света. За къс интервал INSAIT съумя да притегли изключителни интернационалните откриватели по компютърно зрение и машинно образование, както и мощни докторанти от целия свят ”, се показва в формалното известие на Amazon Web Services за дарението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР