Amazon обяви, че е купила правата за заснемане на сериал

...
Amazon обяви, че е купила правата за заснемане на сериал
Коментари Харесай

Amazon ще снима сериал по „Властелинът на пръстените“

Amazon разгласи, че е купила правата за снимане на сериал по сагата „ Властелинът на пръстените “ на английския публицист Дж.Р.Р. Толкин. Новината бе оповестена на уеб страницата на компанията.

" Властелинът на пръстените “ стана културен феномен, превзел съзнанието на генерации фенове посредством книгите и киното “, разяснява  Шарън Тал Игуадо от Amazon и дава обещание на почитателите епично странствуване из Средната земя.

Шарън и екипът й имат невероятни хрумвания да пренесат на екрана незнайни до момента истории, основани на работата на Толкин, акцентира Мат Гелсър, представител на компанията Tolkien Estate and Trust, която държи правата върху творбите на английския публицист.

Бъдещият сериал се изследва нови сюжетни линии, които предшестват „ Задругата на пръстена “, първата част от фамозната трилогия на Толкин, добавя и Amazon и разкрива, че планува снимането на няколко сезона.

Сериалът ще бъде популяризиран посредством услугата за стрийминг Prime Video на американския колос за търговия онлайн. Решението за снимането на поредицата маркира смяната в тактиката на Amazon, който уголемява предлагането на образно наличие в блян да примами потребителите да се абонират за услугата Prime.

Amazon съобщи желанието си да снима фентъзи сериал по „ Властелина на пръстените “ преди десетина дни, до момента в който още водеше договарянията с Tolkien Estate and Trust.

Режисьорът Питър Джаксън направи от трилогията по „ Властелинът на пръстените “ киносъбитие. Първата част „ Задругата на пръстена “ излезе по екраните през 2001, а последната „ Завръщането на краля “ – през 2003. Джаксън екранизира и предсторията на „ пръстените “, разказана в „ Билбо Бегинс или до такава степен и назад “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР