Amazon е на път да получи безусловно антитръстово одобрение от

...
Amazon е на път да получи безусловно антитръстово одобрение от
Коментари Харесай

ЕС дава зелена светлина на Amazon за прахосмукачките роботи iRobot

Amazon е на път да получи абсолютно антитръстово утвърждение от Европейски Съюз за придобиването на производителя на прахосмукачки-роботи iRobot.

Сделката е на стойност 1,4 милиарда $, оповестиха в трима осведомени източници, представени от Reuters.

Антитръстовите органи по света ускориха контрола върху придобиването на по-малки съперници от огромните софтуерни компании, защото са обезпокоени от натрупването на големи количества данни от няколко компании и от огромните играчи, които употребяват господстващото си състояние на нови пазари.

През юли Европейската комисия, която работи като орган за наблюдаване на конкуренцията в Европейски Съюз, предизвести Amazon, че договорката може да понижи конкуренцията в региона на прахосмукачките роботи и да ускори преобладаващата позиция на американската компания като снабдител на онлайн пазари.

Комисията, която би трябвало да се произнесе по договорката до 14 февруари, отхвърли да разяснява новата информация за утвърждение. Amazon не отговори на запитването за коментар.

Сделката, оповестена през август, ще добави прахосмукачката-робот Roomba на iRobot към портфолиото от интелигентни устройства на американския колос в онлайн търговията.

Списъкът включва гласовия помощник Alexa, интелигентни термостати, устройства за сигурност и стенни екрани.

Антитръстовата организация на Обединеното кралство към този момент позволи абсолютно договорката след прелиминарен обзор.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР