Алуминиевото фолио отдавна се смята за един от най-големите помощници

...
Алуминиевото фолио отдавна се смята за един от най-големите помощници
Коментари Харесай

Не дръжте тези храни във фолио, ще ги превърнете в отрова!

Алуминиевото фолио от дълго време се счита за един от най-големите помощници в кухнята. Не пропуща лой, задържа влагата и разпределя отмерено температурата, което го прави извънредно подобаващ за печене на ястия.

Не всеки обаче знае, че в него може да се съхранява и подготвена храна. Какво обаче може да се съхранява в него и какъв брой дълго продуктите могат да стоят в една такава опаковка?

Фолиото е доста уместно за предпазване на пресни подправки. Може да опаковате целина, маруля, магданоз и копър. Ще се изненадате, само че подправките, увити във фолио, се резервират доста по-дълго време, в сравнение с в целофан или стреч фолио.

В него могат да се съхраняват и артикули със мощна миризма. Алуминиевото фолио защищава от неприятните и остри миризми. Ето за какво, в случай че би трябвало да сложите риба или ястия с чеснов сос в хладилника, най-добре е да ги увиете във фолио.

Какво не може да се съхранява във фолио

Опитната стопанка незабавно ще ви отговори за какво не би трябвало да се съхранява храна във фолио – тъй като е рисково. Оказва се обаче, че това не важи за всички артикули.

И въпреки всичко, във фолио не би трябвало да се съхраняват храни и ястия с високо наличие на сол и киселина. Алуминият ще реагира, придавайки на храната противен железен усет. Освен това солените храни стават рискови за здравето, откакто се съхраняват във фолио.

Във фолио не би трябвало да се увиват и плодове (цитруси, ябълки и ананаси); домати (под всякаква форма); туршии и маринати; таранка, херинга и всички други типове осолена риба; шунка, салами, осолено месо и солени сортове сирене.

В тази връзка у мнозина може да възникне въпросът: Как тогава да пека месо или риба във фолио, в случай че този материал реагира в контакт със солта и подправките? Отговорът е елементарен: не се колебайте да сложите зеленчуците или месото във фолио и да ги печете на скара или във фурната. Просто би трябвало да осолите ястието директно преди сервиране.

Може ли да съхранявате печена риба във фолио? Да, само че единствено в случай че е изцяло изстинала. Топлите ястия могат да се скапват и да станат рискови.

Отговорът на въпроса допустимо ли е да се съхранява пиле във фолио е същият. Суровото месо, както и приготвеното, ще „ живеят “ съвършено във фолио, само че не забравяйте, че продуктите би трябвало да бъдат пакетирани охладени.

Що се отнася до това какъв брой дълго може да съхранявате другите храни, опаковани във фолио, всичко зависи от типа на храната и изискванията за предпазване.

Продуктите могат да се държат във фолио приблизително не повече от три дни. Ако обаче става въпрос за пресни подправки, положението им няма да се утежни даже след седмица.

Не всеки знае и дали е допустимо да се замразява месо във фолио. Оказва се, че фолиото е уместно за подобен вид предпазване и се оправя чудесно с тази задача. То предотвратява появяването на скреж и резервира продукта пресен.

Спокойно може да замразявате месо, риба и подготвени ястия, като ги увиете в алуминиево фолио. /

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР