Алуминиевото фолио е полезно и при прането В наши дни

...
Алуминиевото фолио е полезно и при прането В наши дни
Коментари Харесай

Алуминиевото фолио премахва статичното електричество от дрехите

Алуминиевото фолио е потребно и при прането

В наши дни пералните машини са се трансформирали в доста комплицирани устройства, които имат голям брой режими на пране и спомагателни функционалности като: накисване, предпране, сушене и даже гладене на облеклата. Но все пак, към момента има много трикове, за някои от които ще ви разкажем!

Топчета от алуминиево фолио
Алуминиевото фолио оказва помощ за унищожаване на статичното електричество от облеклата, тъй че всевъзможни косми и прахуляк да не се полепват по тях (особено видимо при черните дрехи). Те би трябвало да са с размерите на тенис топка.

Аспиринът от време на време е по-добър от белината
С течение на времето белите облекла губят своята белота и стартират да пожълтяват, ясно се виждат следи от остарели петна, които не могат да бъдат отстранени изцяло.

Аспиринът постоянно се оправя с тази задача – няколко таблетки би трябвало да бъдат стрити и добавени дружно с праха по време на пране. За най-хубав резултат накиснете бельото във вода за 8-10 часа, като стриете няколко таблетки аспирин (1 таблетка на литър).

Кафе за наситено черно
Черните облекла след няколко пранета също губят цвета си и наподобяват не толкоз добре. Можете да се справите с това с нормално кафе – направете няколко чаши кафе и го прибавете в пералнята по време на изплакване на облеклата. Разбира се, в барабана би трябвало да има единствено черни облекла!

А знаете ли за какво поставям мокра кърпичка в барабана по време на пране?

Перете вярно маратонките си
Маратонките също би трябвало да се перат от време на време, с цел да се възвърне красивият им тип и да се отървете от неприятната миризма. Но първо направете някои дребни неща:

Разкопчайте маратонките колкото е допустимо повече
Изсипете кислородна вода вътре в маратонката – тя съвършено отстранява миризмата и някои бактерии
Силно предлагам да извадите стелките от маратонките
Най-добре е да ги перете в специфична торба за пране

Слагайте дребните неща в торбички
Със сигурност ви се е случвало след пране да ви изчезне някой чорап. Понякога, те попадат под тъпан или гуменото уплътнение. За да не се случи това, използвайте специфични торбички.

Ако нямате такава торбичка, тогава елементарната калъфка за възглавница ще ви свърши работа. Това не се отразява на качеството на прането, само че несъмнено няма да загубите някой чорап.

Пералната машина също би трябвало да бъде почистена
По някаква причина, доста хора считат това за излишно, само че с течение на времето пералнята също става мръсна и стартира да мирише доста неприятно.

Вижте още: Хляб от тиква – апетитен и потребен за здравето ви

Обикновената сода може да помогне за решаването на този проблем – смесете я с вода в съответствие 1 към 1 и деликатно обработете барабана и отделнията за прахуляк и омекотител, гумените уплътнения и така нататък Оставете за 20-30 минути и по-късно включете програмата за малко пране, с цел да изплакнете добре. Също по този начин не забравяйте постоянно да почиствате филтъра.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР