Алтернатива за Германия ще настоява за референдум за членството на

...
Алтернатива за Германия ще настоява за референдум за членството на
Коментари Харесай

Крайнодесните в Германия поискаха излизане от ЕС

" Алтернатива за Германия " ще упорства за референдум за участието на Германия в Европейски Съюз, в случай че в миналото пристигна на власт, съобщи съпредседателят ѝ Алис Вайдел. " Алтернатива за Германия " (AfD) желае да реформира Европейски Съюз и да ограничи пълномощията на Европейската комисия, оповестява " Политико ".  

В изявление за Financial Times, оповестено през днешния ден, Вайдел споделя, че " в случай че не може да се възвърне суверенитета на страните членки на Европейски Съюз, то жителите би трябвало да вземат решение, както във Англия ". 

Като похвали Обединеното кралство за " Brexit " - напускането на Европейски Съюз след референдума през 2016 година, Вайдел съобщи, че съгласно нея в Германия " може да се организира референдум за " Dexit " - излизане на Германия от Европейски Съюз ".

AfD от дълго време е намерено антиевропейска партия. В програмата ѝ написа, че Европейски Съюз не може да бъде реформиран и е провален план.

Въпреки ниските равнища на поддръжка за Европейски Съюз измежду поддръжниците на партията, социологическите изследвания, извършени през септември 2023 година, демонстрират, че болшинството от личните гласоподаватели на AfD надали биха дали своят вот за " Dexit ", като 52% от тях поддържат оставането в Европейски Съюз.

Според изследването на Politico крайнодясната партия е на второ място по електорална поддръжка в Германия мащаб с 23% и процъфтява макар неотдавнашния скандал, който провокира най-големите антикрайнодесни митинги в страната от десетилетия. Стотици хиляди излязоха по улиците на Германия в неделя, като някои желаеха цялостна възбрана на партията.

Миналата седмица отчет разкри, че някои членове на AfD са се присъединили в загадка среща с неонацисти и други екстремисти, с цел да обсъдят " ремиграцията " - редуциране на депортирането на търсещите леговище, мигрантите и даже немските жители с миграционен генезис, които не са съумели да се интегрират. Вайдел уволнява чиновник, който е участвал на срещата.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР