Алпиецът с най-много точки от четирите състезания в Световната купа

...
Алпиецът с най-много точки от четирите състезания в Световната купа
Коментари Харесай

Кой ще спечели трофея на Южен Тирол?


Алпиецът с най-вече точки от четирите надпревари в Световната купа по ски алпийски дисциплини в Южен Тирон на 23 декември ще бъде почетен с наградата “Зюдтирол ски”. Това е единственият трофей, който се присъжда за достижения в стартове от избран географски район.

27-годишният норвежец Александър Аамод Килде завоюва оценката през последните две години, а през 2016-а то отиде при Шетил Янсруд. Двамата имат непокътнато място в “залата на славата” в хижа Саслонх, където са сложени техни дървени бюстове.

Президентът на провинция Болдзано Арно Компачер даде концепция за трофея през 2016 година и от този момент той се поставя на събралия най-вече точки от спускането и Супер-Г във Вал Гардена, плюс гигантския слалом и паралелния великански слалом в Алта Бадия. Условието е въпреки всичко даденият скиор да е взел присъединяване в най-малко по един старт в двата зимни центъра.

Паралелният великански слалом в Алта Бадия на 23 декември е наложителен за всеки кандидат, тъй като точно тогава се афишира спечелилият. Освен трофея, премията е и 20 хиляди евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР