Алла Пугачова поиска да бъде включена в списъка на чуждестранните

...
Алла Пугачова поиска да бъде включена в списъка на чуждестранните
Коментари Харесай

Алла Пугачова - солидарна със съпруга си, обявен от Москва за чуждестранен агент

Алла Пугачова изиска да бъде включена в листата на задграничните сътрудници. Тя изрази взаимност със брачна половинка си Максим Галкин, който неотдавна попадна в него.

Известният телевизионният водещ и шоумен се намира в чужбина. По време на съветското навлизане в Украйна той имаше концерти в Израел и подлагаше на критика остро войната. Галкин продължи с мнения в обществените мрежи, където осъди всеобщите убийства в Буча. След тези прояви беше лишен от ефирен ефир в Русия.

Според съветски медии поради антивоенните си изявления е изгубил и рекламните си контракти.

Алла Пугачова до неотдавна не беше правила обществени изказвания по тематиката за войната. В края на август тя се завърна в Русия, а на 3 септември се появи на погребението на Михаил Горбачов. След това написа в обществените мрежи, че починалият президент е " отхвърлял насилието като политически способ и метод за задържане на властта ".

Сега 73-годишната певица разгласява в Инстаграм обществено послание към съветското правосъдно министерство. Звездата на съветската сцена, фаворитка на генерации руснаци написа:

" Моля да ме зачислите в редиците на задграничните сътрудници на моята обичана страна, тъй като съм солидарна със брачна половинка си - почтен, честен и откровен човек, същински и безкористен съветски родолюбец, който желае на родината си разцвет, кротичък живот, независимост на словото и преустановяване на гибелта на нашите момчета в името на илюзорни цели, които трансформират страната ни в новобранец и утежняват живота на нашите жители. "

Според съветските управляващи Галкин се занимава с политическа активност като е подпомаган от Украйна.

В Русия сега има четири регистъра на задгранични сътрудници, в които са включени медии, организации и физически лица. Общото сред тях е фактът, че подлагат на критика властта в Кремъл.

Чуждестранните сътрудници са задължени да маркират обществените си материали и изказвания с текст за своя статут и постоянно да вършат финансови доклади пред правосъдното министерство. В регистрите има известни персони, измежду които публицисти, правозащитници и специалисти. Повечето от тях напущат Русия, с цел да могат да показват свободно и безвредно възгледите си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР