Алкохолният бос Миню Стайков не е в тежко здравословно състояние

...
Алкохолният бос Миню Стайков не е в тежко здравословно състояние
Коментари Харесай

Лекари от Пирогов попариха тежко болния Миню Стайков

Алкохолният необут Миню Стайков не е в тежко здравословно положение и може да бъде лекуван в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи. Това считат лекарите, които изготвиха тройна здравна експертиза по искане на Апелативния профилиран углавен съд, стана ясно на днешното съвещание. 

Специалистите даже подозират, че предприемачът няма потребност да се придвижва с инвалидна количка, с която се появява пред магистратите, написа " Трафик ". 
 
Своите отзиви в съда дадоха неврохирургът доктор Николай Габровски, уролозите доктор Стоян Пеев и доктор Емил Доросиев, както и неврологът доктор Мария Димитрова.  Според тях лекуването на Стайков може да бъде извършено в Министерство на вътрешните работи болница, само че сега даже няма потребност да бъде настаняван в клиника, тъй като може да бъде лекуван с хапчета. 
 
Прегледите в " Пирогов " са посочили, че арестантът няма исхемичен инсулт. Той има проблем с уринирането, което се дължи на доброкачествено обучение на простатата и нейното увеличение. Лекарите обясниха, че Стайков е отказал да му се направи ядрено-магнитен резонанс в незабавната болница. Такъв му е юридически в клиниката на Министерство на вътрешните работи, който посочил, че има мозъчно съдова болест.
 
До момента eкспертите са видели единствено описаните резултати от това проучване, само че и картината от самия магнитен резонанс.  При това имало разминаване сред техните констатации и предните прегледи. Затова те считат, че едно ново проучване ще обясни положението на Стайков. 
 
На него не му е правено кардиологично проучване, защото не е разпоредено от съда. Д-р Мария Димитрова съобщи, че Стайков е оказал да бъде изправен и да върви. В същото време се на открити аргументи да не може да върви. Тя беше безапелационна, че откритите болести не дават отговор на недоволствата на предприемача. 
 
Адвокат Лъчезар Таков, който пази притежателя на винпром " Карнобат ", съобщи, че повода той да откаже нов ядрено-магнитен резонанс е, че това проучване облъчва, а и Стайков имал клаустрофобия. Защитникът се възмути, че доктор Димитрова прегледала предприемача за две минути като " го чукнала по коляното и го драснала по петата ". 
  
Защитата изиска нова експертиза, защото не са направени кръвни проучвания, само че съдът отхвърли настояването. Очаква се магистратите да се произнесат дали да трансформират мярката за неотклонение на Миню Стайков. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР