Алкохолна тинктура от невен може да приготвите и в домашни

...
Алкохолна тинктура от невен може да приготвите и в домашни
Коментари Харесай

Тинктура от невен при различни здравословни състояния

Алкохолна смес от невен може да приготвите и в домашни условия.

Никога не питая невена, с цел да не повлияя на лечебните му свойства. Обичам да посипвам с венчелистчетата му обичаните си ястия. Смилам сухите цветове и ги употребявам като фалшификация. Невенът даже ми припомня малко на шафран.

Наскоро прочетох, че невенът съдържа хранителни субстанции, които оказват помощ за възстановяване на зрението, изключително на тези, които работят с компютър.

Цветовете му съдържат огромно количество лутеин. Именно този детайл съвършено регенерира ретината и зрителния нерв. Невенът от дълго време се употребява за лекуване на глаукома, катаракта, късогледство и далекогледство.

Лично аз употребявам невена през есента. Тези цветове съвършено укрепват тялото, зареждат ви с сила за целия ден, а също така защищават от стрес. Полезни са при диабет, болести на панкреаса, храносмилателни проблеми. Чаят от тези цветове има удобен резултат върху сърдечно-съдовата система и даже намалява кръвното налягане.

Химичен състав на невена
В състава на невена главен съставен елемент са етеричните масла. Това мрачно с цвят на мед вещество с пикантна миризма съдържа детайли като: мирцен, цитрал, D-терпинен, линалол, лимонов и оцимен. Най-много масло се съдържа в съцветията.

В растението участват каротин, витамини А и Е, алкалоиди, флавоноиди, лутеин и фитоактивни детайли.

Рецепта за чай от невен
Сварете 4-5 цвята в 400 мл вода и оставете да престоят в продължение на 15-20 минути. Можете да добавите малко мед на усет. Пийте инфузията денем. Също по този начин, тази напитка се предлага за тези, които имат проблеми със ставите. Курсът на лекуване е 3 месеца. За да подобрите съня, прибавете стръкче маточина към чая и пийте час преди лягане.

Алкохолна смес от невен при диабет
50 бр. тъмни цветове залейте с 500 мл водка. Поставете всичко в стъклен буркан на мрачно място. Използвайте 1 ч. л. три пъти дневно. При болести на панкреаса приемът на смес от невен може да усъвършенства положението, да облекчи възпалението и отока, както и да възстановява производството на ензими.

Билков чай ​​за възстановяване на зрението
0,5 литра вода
1 ч. л. зелен чай
2 цвята турта
3 цвята невен
2 листа коприва
1 младо листо от земна ябълка
2 клонки мента

Вижте още: Домашен сироп за кашлица с лук, лимон и мед

Поставете всички билки в чайник и залейте с вряла вода. Покрийте с забрадка и запарете за половин час. Пийте чая денем.

Невенът съдържа лутеин и затова усъвършенства зрителната заостреност. Струва си да приемате по 3 свежи цвята дневно в продължение на 1 месец.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР