Алкохол в тайник на лекотоварен автомобил, пътуващ от България за

...
Алкохол в тайник на лекотоварен автомобил, пътуващ от България за
Коментари Харесай

Алкохол в тайник на кола хванаха на ГКПП Кулата

Алкохол в тайник на лекотоварен автомобил, пътуващ от България за Гърция, задържаха митнически чиновници от Групово дело " Митническо разузнаване и следствие " на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. Това оповестява Агенция " Митници ".

Превозното средство, ръководено от гръцки жител, е отклонено за митническа инспекция, при която в пода на товарното помещение, е открит особено направен тайник, необятен метър и половина, замаскиран с тапициран похлупак. Вътре се превозвали 66 бутилки с високоградусов алкохол. Спиртните питиета са с общо количество от над 48 л. Сред конфискуваните бутилки са уиски, водка, джин, ром, облепен с български бандерол. По случая е формиран акт за определяне на акцизно нарушаване.

Припомняме, че при различен сходен случай, още веднъж в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, в края на август митническите чиновници откриха 75 бутилки (53 литра) алкохол с български бандерол. Въпреки че алкохолът е с постоянен български бандерол, количествата му надминават размера, позволен за транспорт за персонална приложимост, по тази причина при прекосяването им през границата пратките следва да бъдат оповестени и съпроводени с акцизни документи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР