Алжир спря достъпа до интернет в цялата страна по време

...
Алжир спря достъпа до интернет в цялата страна по време
Коментари Харесай

Алжир напълно спря интернет по време на изпити

Алжир спря достъпа до интернет в цялата страна по време на изпитна сесия на гимназистите и ще продължи да го прави до понеделник, заяви Би Би Си. Мярката е опит да се попречи на учениците да преписват.

Както мобилният, по този начин и закрепеният интернет стопираха за общо 2 ч. през вчерашния ден - по час след началото на всеки от двата изпита, които се организираха сутринта, съобщи в. " Монд ". Това се повтори и през днешния ден, както и във всички дни до края на сесията на 25 юни.

През 2016 година въпросите на изпитите, с които учениците приключват гимназия, " изтекоха " в интернет и преди, и по време на изпитите. Затова управляващите помолиха доставчиците на интернет услуги да спрат достъпа до обществените мрежи предходната година, само че мярката не даде задоволително резултати.

Има и други строги ограничения тази година. За алжирския вестник " Аннахар " просветителният министър Нурия Бенгхабрит сподели, че " Facebook " ще бъде блокиран в страната през целия интервал на сесията.

Освен това в залите, където се организират изпитите (около 2000 из страната), ще са неразрешени устройства, свързани с интернет - нито 700 хиляди възпитаници, нито личният състав ще могат да влизат с тях. В печатниците, където изпитните материали се отпечатват, са конфигурирани камери и заглушители за мобилни телефони.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР