Алжир приключи участието си в турнира за Купата на африканските

...
Алжир приключи участието си в турнира за Купата на африканските
Коментари Харесай

Шампионът Алжир отпадна гръмко от турнира за Купата на африканските нации


Алжир завърши присъединяване си в шампионата за Купата на африканските народи още след груповата фаза! На фона на големите упования за втори следващ успех в конкуренцията, носителят на трофея от 2019 година остана на последно място в група 5, губейки с 1:3 в решителния конфликт против Кот д'Ивоар.

" Пустинните воини " трябваше да завоюват дуела, с цел да продължат напред, само че с играта си въобще не потвърдиха, че са способни да реагират при неприятните условия след 0:0 против Сиера Леона и загуба 0:1 от Екваториална Гвинея. В същото време " слоновете " завоюваха групата със седем точки и на осминафиналите ще срещнат различен от Северноафриканските грандове на национално равнище - Египет, воден от Мохамед Салах.
Снимка: Getty Images

Франк Кесие даде преднина на Кот д'Ивоар в 22-ата минута на 50-хилядния стадион " Япома " в крайбрежния камерунския град Дуала. Полузащитникът на " Милан " вкара за първи път на континентални финали, получавайки топката от Никола Пепе. Още до почивката " слоновете " удвоиха преднината си. В 39-ата минута прецизен бе различен от полузащитниците - Ибрахим Сангаре, който засече центриране на капитана Серж Орие.

Само девет минути след почивката, вместо Алжир да стартира своя поврат, във вратата на отбора падна трети гол. Негов създател бе Пепе, който блесна с прелестен завършващ удар. " Пустинните лисици " получиха парченце вяра в 60-ата минута посредством дузпа, отсъдена от рефера Виктор Гомес, само че звездата Рияд Марез изстреля топката в страничния дирек. Неговият отбор най-малко се отсрами с едно попадение в 33-ото издание на шампионата, осъществено от халфа Софиян Бендебка в 73-ата минута.

Снимка: Getty Images


Кот д'Ивоар ще играе в елиминационната фаза за осми път в последните девет издания на конкуренцията, преследвайки трета купа след тези от 1992 и 2015 година Макар и да рискуват, срещайки Египет на осминафиналите, " слоновете " избраха да вземат сладостен реванш против Алжир, от който загуби при осъществяване на дузпи на четвъртфиналите през 2019 година в Египет.
Снимка: Getty Images

За последно точно Кот д'Ивоар отпадна още след групите като първенец през 2017 година в Габон. Алжир позволява да бъде отстранен преди втората фаза на конкуренцията за трети път при последните си пет участия, прощавайки се към този момент с фантазията си да изравни Нигерия по извоювани титли - три.

В другия дуел от групата Екваториална Гвинея надигра Сиера Леоне с 1:0. Победният гол бе дело на Пабло Ганет, а неговият тим приключи на второ място в групата и чака спечелилият от Група 6 за собствен противник в първия кръг на елиминациите.

Снимка: Getty Images

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР