Алигатор бе открит в езерото на Проспект парк“ в Бруклин,

...
Алигатор бе открит в езерото на Проспект парк“ в Бруклин,
Коментари Харесай

Откриха алигатор в езеро в Ню Йорк

Алигатор бе открит в езерото на „ Проспект парк “ в Бруклин, в Ню Йорк и след проучвания бе открито, че животното е глътнало запушалка за вана, заяви Асошиейтед прес.

An alligator abandoned in New York City was found " very lethargic " near a lake in Brooklyn's Prospect Park on Sunday.

The 4-foot alligator was possibly suffering cold shock, local authorities said, since the species is used to tropical climates.
— CBS News (@CBSNews)
Алигаторът беше открит в положение на заспалост и термичен потрес поради студа в неделя, посочи чиновник на зоопарка в Бронкс, където беше отнесено животното, с цел да бъде излекувано. В момента избавеният алигатор е прекомерно слаб, с цел да се храни самичък и го прави благодарение на тръба. Животното тежи единствено към 7 кг, в случай, че здравословното тегло за алигатор с неговата дължина (1,5 метра) е сред 14 и 16 кг, обясниха още от зоопарка.

С помощта на рентгенови фотоси е открито, че към 5-годишният женски алигатор е погълнал 10-сантиметрова запушалка за вана. На този стадий обаче ветеринарите не могат да я извадят, тъй като алигаторът към момента е в прекомерно неприятно положение.

Притежанието на алигатор е нелегално в щата Ню Йорк, само че все пак незаконното пазаруване на дребни алигатори, които по-късно биват изоставени, се практикува постоянно. В резултат на тази процедура бебе алигатор беше открито в плувен басейн в Бейпорт, Флорида през 2019 година

An alligator that was rescued from a chilly lake in New York City over the weekend had swallowed a bath plug, authorities have revealed
— Evening Standard (@standardnews)
Организацията с нестопанска цел „ Центрове за грижа за животните “ в Ню Йорк е приютила шест американски алигатора от 2018 година насам, заяви Кейти Хансън, представител на организацията.

Според шефа на зоопарка в Бронкс Джим Брехъни откритият преди няколко дни алигатор е печален образец за търговията с екзотични домашни любимци.

„ Взимането на екзотични животни би трябвало да се обмисли добре авансово “, сподели той. „ Хората би трябвало да схванат, че дивите животни не стават за домашни любимци. “

По думите на Брехъни изоставянето на планове алигатор в града през зимата е било „ безконтролно и в действителност безгрижно по отношение на здравето на животното “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР