Алибегов заплашва с нови протести заради обвиненията за наркоразпространение по

...
Алибегов заплашва с нови протести заради обвиненията за наркоразпространение по
Коментари Харесай

Алибегов: Ще гоним прокуратурата да си свърши работата и ще съдим държавата

Алибегов заплашва с нови митинги поради обвиняванията за наркоразпространение по заведенията:

" В петък от 11:30 пред Областната администрация на Министерство на вътрешните работи в Пловдив - там стартираме с митингите. Искаха и други градове да се включат. За момента сме успокоили сектора ", разяснява ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов.

" След като нито клиентите, нито притежателите не получиха опрощение от министъра на вътрешните работи, желаеме оставката на пловдивското управление на Министерство на вътрешните работи и наложително оставката на този господин, който е водил тази срамна за Министерство на вътрешните работи преживелица, наречена битка с разпространяването на опиати ", съобщи Алибегов.

" Направиха се внушения, че нощните заведения във всички градове, надали не, са разпространители на опиати. Как може един чиновник на Министерство на вътрешните работи да си разреши да уронва по този начин имиджа на сектора, не ми е ясно ", попита той.

Според Алибегов битката с опиатите би трябвало да стартира отвън заведенията. " Сигурни сме, че в огромната част от заведенията не се продава, по-рядко се случва и защитата внимава, и шефът, и подчинените. Тези хора, които използват такива субстанции, те си ги носят със себе си. Превенцията би трябвало да стартира извън и Министерство на вътрешните работи доста добре го знае. Какво можем да проверим - да събличаме хората на вратата? ", попита той.

" Ние постоянно сме защитавали нашия отрасъл, няма да замълчим, не се тормозим от нищо. Не сме срещу да се ревизира по заведенията, само че не по този позорен метод, това е уронване на имиджа, това е тъпчене на правата на индивида. Трябва персонална отговорност да си понесат хората. В Министерство на вътрешните работи доста ясно преди всяка акция са написани всяка една стъпка, авансово преди да се тръгне ", посочи ръководителят на БАЗ по.

" Всичко е инсценирано и написано от горната страна. Някой би трябвало да отговори за какво се е стигнало до това нещо. Даже не желая да си представям, че Министерство на вътрешните работи би изпълнявало някакви поръчки. Ние можем да протестираме във всеки град и го доказахме това по време на Ковид ", добави Алибегов.

" Ще продължим с митингите и офанзивата във Фейсбук, ще пускаме сигнали, ще гоним прокуратурата да си свърши работата и ще съдим страната. Тези хора би трябвало да си поемат отговорност, нямаме право да замълчим, би трябвало да защитим клиентите си ", отговори Алибегов на въпрос какво биха създали от сектора, в случай че не се поеме отговорност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР