Alibaba Group Holding LTD. планира да инвестира над 1 милиард

...
Alibaba Group Holding LTD. планира да инвестира над 1 милиард
Коментари Харесай

Alibaba инвестира над $1 милиард в Турция и това е само началото на китайската експанзия към Европа и Близкия изток

Alibaba Group Holding LTD. възнамерява да влага над 1 милиард $ в Турция. Новината стана обществено притежание, откакто президентът на компанията Майкъл Евънс описа пред турския вестник Sabah за капиталовите проекти на Alibaba в Турция, оповестява.

Беше разкрито, че Alibaba има проекти да разшири своите експортни и логистични интервенции от Турция. Китайската компания избра Турция заради непосредствената й непосредственост до експортните пазари в Европа и Близкия изток.

Досега компанията е обявила желанията си да сътвори логистичен хъб на летище Истанбул и център за данни покрай турската столица Анкара.

Инвестицията на Alibaba в Турция

" Имаме сериозен капиталов проект на летището в Истанбул ", сподели Еванс пред Sabah. " Можем да оценим проектите за е-експорт от тук към Европа, Близкия и Далечния изток. Планираме инвестиция от над 1 милиард $. "
 Централният офис на Alibaba в Европа ще се намира в Турция
Къде ще се намира централният офис на Alibaba в Европа

Компанията ще направи и огромни вложения в страната

Според турския вестник Турция е определена поради мощните си индустриални благоприятни условия. " Има огромна индустриална мощност в Турция, която е най-благоприятната страна в света в този аспект ", сподели Евънс.

" Страните с високотехнологична инфраструктура и индустриална мощност ще излязат на напред във времето ", продължи президентът на Alibaba. " Тъй като виждаме, че Турция е доста мощна в тези две области, несъмнено ще има преимущество в Г-20. "

Удобното географско състояние на Турция сред Европа и Близкия изток е различен водещ фактор. Еванс разяснява, че Alibaba " ще придвижи индустриалната мощност на Турция и капацитета за експорт в Европа и Близкия изток ".

Компанията има проекти за създаване на логистичен хъб на летище Истанбул и център за данни покрай Анкара. Предложеният център за данни ще бъде построен в квартал Темели и се чака да бъде най-големият в страната.
 Акциите на китайските колоси Baidu и Alibaba поевтиняват: повода
Акциите на китайските колоси Baidu и Alibaba поевтиняват: повода

Нещо се случва в Китай...

Alibaba поддържа Trendyol

Alibaba към този момент е вложила обилни суми в Турция. Миналата година китайската компания усили каузи си в Trendyol, турска платформа за електронна търговия, до 86,5 %. Инвестицията възлиза на 330 милиона $ (273 милиона евро).

" Причината, заради която избрахме Trendyol, беше, че неговата технология беше напреднала и капацитетът й беше огромен ", сподели Еванс. " Позиционираме това място като база за Европа и Близкия изток. "

Компанията се разрасна извънредно доста и е най-високо класираният онлайн търговец за мода в Турция. Продажбите на Trendyol съставляват сред 30 и 35 % от всички чисти продажби на електронната търговия в стилната категория.
 Alibaba уволни още над 9000 чиновници през второто тримесечие
Alibaba уволни още над 9000 чиновници през второто тримесечие

Компанията загуби повече от една трета от пазарната си стойност през последните 12 месеца

Trendyol е учредена през 2010 година и е основана в Истанбул. Компанията е частна, макар че имаше някои спекулации, че може да стане обществена.

За Alibaba Trendyol е потребна точка за достъп до фондовия пазар на Турция. Вероятно компанията ще продължи да влага интензивно в Турция през идващите години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР